Segítség! Kézifék kiengedve, de a bowden feszül és fogja a kerekeket?
Hátramenetnél krepált be. Aztán persze próbáltam előre is menni, de már az sem segített. Kocogtattam a felniket is, de semmi. Ráadásul már mentem vele, és megérkezéskor hülyült meg. Egyszerűen nem értem..
Gurulni nem tudok vele sehova, úgy áll a kocsi mintha betonba lenne öntve..
A felnit hiába ütögeted,azzal max szétcseszed..
Le kell szedni a beragadt hátsókereket,és a dobot kell ütögetni,ha szükséges melegíteni.
-Bár így beragadni csak 3 éves állás után szokott...
Tényleg nem biztos, hogy a bowden fog. Ha az, akkor a kézifék-karod most a behúzott és kiengedett helyzet közt minden ellentartás nélkül lötyöghet. Akkor azt kellene a kocsi alatt megcibálni. Az is lehet, hogy a dobon a kézifék kilicse maradt úgy, azt is vissza lehet kocogtatni.
Ha viszont maga a kézifék-kar rugósan visszamegy, akkor előfordulhat, hogy hátsó dobról leszakadt a fékbetét és az ékelődött fel. Na azt jó játék lesz kiszabadítani.
Ilyen esemény után érdemes megnézni, nem hagyott-e maradandó nyomot a fékdob belső felületében vagy nem deformálta-e, mert akkor előfordulhat, hogy darabosan fog fogni a fék.
Nekem a régi autóm ilyen baleset után rendesen kopogva fékezett. Egy esztergás felszabályozás rendbe rakja, ha ilyen történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!