Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet abból probléma ha...

Lehet abból probléma ha hidegen húzatom a motort? Milyen problémák lehetnek belőle?

Figyelt kérdés

Van egy Kis autóm 1.0 Turbós motorral (Daihatsu Charade) és most már jönnek a hideg időjárási körülmények, nincs garázsom sem, de általában kb 5 percet járatom a motrot adiig kinyitom a kaput stb. De utánna azért bele szoktam taposni a gázba, néha fullad akkor vissza váltom és jól kihúzatom, nos ez gondolom hideg körülmények között nem tesz jót a motornak. Mit javasoltok mit tegyek? A másik probléma hogy mikor megyek a munkába itt van mellettünk az autópálya, és ott azért 140- 150- el néha-néha szoktam menni, de még a motor akkor is hideg szinte!

Mi lehet a legvalószínűbb hiba belőle? de azért nem mindig van erről szó, csak ha késésben vagyok! :)

Köszönöm.

2014. nov. 26. 18:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hidegen majdnem tiltásig pörgetve használod - okos! :)

Ennek mi értelme? Miért nem akarsz egy picit sem vigyázni rá?

2014. nov. 27. 08:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Főleg utólag beszerelt turbóval. Eleve nem arra a teljesítményre tervezték az alkatrészeket, akár veszélybe is kerülhetsz, ha az egyébként is instabil kisautód majd 140-nél az autópályán hullik szét. Az egy dolog, hogy a saját butaságod miatt meghalhatsz, de ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy mást is megölhetsz :(

Persze tudom, veled ez nem történhet meg, de ha mégis, akkor te úgyis 100-szor jobban vezetsz mint Walter Rohl ráadásul a fizika törvényei sem vonatkoznak rád, és majd megoldod, ha beköszön a főtengely a szélvédőn...

2014. nov. 27. 08:23
 13/17 A kérdező kommentje:
Nos, ez igaz saját és más életét is veszélyeztethetem akár, de azért arra nagyon figyelek! Nem szeretnék bajba kerülni, és még balesetet sem okoztam, de nem is fogok ! :) Az utalgos turbó, a szerelő szerint minden rendben volt(van) az autón ahoz hogy beszerelhette! Tiltásig nem húzatom azért, vigyázok rá szeretem ezt a kis autót mindig mindenhova elvisz! (A leghosszabb útja szeptemberben volt egészen Frankfurt városáig tarott kétszeri pihenővel kb 30 percig ami ugye 1000km volt csak oda, felváltva vezettünk és szinte végig 130 as tempóval mentünk, ahol nem volt sebesség korlátozás ott volt hogy kb 50 km-en kereszül 150-nel ment, de akkor nem én vezettem és én nem mertem volna ennyire menni). :) Nagyon szeretem ezt a kis Daihatsut! :)
2014. nov. 27. 13:25
 14/17 anonim ***** válasza:
bírgya az....
2014. nov. 27. 23:50
 15/17 anonim ***** válasza:

egészen Frankfurt városáig tarott kétszeri pihenővel kb 30 percig

két pihenővel 30 perc Frankfurtig? király gép ez a csárád!

2014. nov. 27. 23:52
 16/17 A kérdező kommentje:
Nos, hát elégé teszi a dolgát jól karban van tartva, Frankfurtig meg cserélgettük a vezetést, de azért a határon is áltunk ám... :)
2014. nov. 28. 07:55
 17/17 A kérdező kommentje:
Most értelmeztem a válasz bocsánat, nem 30 percig tartott hanem 30 percig pihentünk kétszer+ Határ átkelésnél! :)
2014. nov. 28. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!