Lehet abból probléma ha hidegen húzatom a motort? Milyen problémák lehetnek belőle?
Van egy Kis autóm 1.0 Turbós motorral (Daihatsu Charade) és most már jönnek a hideg időjárási körülmények, nincs garázsom sem, de általában kb 5 percet járatom a motrot adiig kinyitom a kaput stb. De utánna azért bele szoktam taposni a gázba, néha fullad akkor vissza váltom és jól kihúzatom, nos ez gondolom hideg körülmények között nem tesz jót a motornak. Mit javasoltok mit tegyek? A másik probléma hogy mikor megyek a munkába itt van mellettünk az autópálya, és ott azért 140- 150- el néha-néha szoktam menni, de még a motor akkor is hideg szinte!
Mi lehet a legvalószínűbb hiba belőle? de azért nem mindig van erről szó, csak ha késésben vagyok! :)
Köszönöm.
Hidegen majdnem tiltásig pörgetve használod - okos! :)
Ennek mi értelme? Miért nem akarsz egy picit sem vigyázni rá?
Főleg utólag beszerelt turbóval. Eleve nem arra a teljesítményre tervezték az alkatrészeket, akár veszélybe is kerülhetsz, ha az egyébként is instabil kisautód majd 140-nél az autópályán hullik szét. Az egy dolog, hogy a saját butaságod miatt meghalhatsz, de ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy mást is megölhetsz :(
Persze tudom, veled ez nem történhet meg, de ha mégis, akkor te úgyis 100-szor jobban vezetsz mint Walter Rohl ráadásul a fizika törvényei sem vonatkoznak rád, és majd megoldod, ha beköszön a főtengely a szélvédőn...
egészen Frankfurt városáig tarott kétszeri pihenővel kb 30 percig
két pihenővel 30 perc Frankfurtig? király gép ez a csárád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!