Ha elveszik a biztonsági csavaranya (kerékőr) kioldó kupakja, akkor mi a teendő? (kép lent)
Tehát az, amit rá kell tenni, hogy a kerékkulccsal ki tudjuk engedni, vagy be tudjuk húzni.
Ilyen esetben a csavaranyát ill. a kereket hogyan lehet eltávolítani?
Tehát ez: [link]
van egy medvekaromnak nevezett eszköz, amivel a gumisok, felnitolvajok könnyedén leszedik az olcsóbb kerékőröket (vagy esetleg a gumis belsővel rendelkező kulcsok)
ha jobbfajta, akkor bizony fúrni kell, vagy lehet az a módszer, hogy ráhegeszt egy csavart a kerékőrre, amit kulccsal le tud csavarni, de sajnos mind a két esetben sérül a felni
Kis helyesbítés: ez akkor igaz, ha nem süllyed be a felnibe. Láttam gyári lemezfelnit felfogatva ilyen kerékőrrel, simán levehető.
Ha az alufelnidbe besüllyed a feje, akkor persze ez nem megoldható! Olyankor egy rossz krovafejet kalapálnék rá és úgy szedném le (kollégának elb szott fejű csavarnál bejött)
A legjobb kerékőr, aminek a külső fele sima és a végén van megcsinálva a mintázat
én is ilyet használok, a gumis nemis nagyon tudott rá mit mondani, amikor elhagytam az adaptert, rendelnem kellett újat
viszont ha nem védi a felni a csőfogó ellen, akkor megoldás lehet az elforgó fejű kerékőr
Mint hegesztőt a minap felkerestek, hogy a gumis szétbarmolta a kerékőrkulcsot, így a kerekek levehetetlenek. És mint mondta,Ő most nagyon kétségbe van esve. Nos a kerékőröket lekaptuk, de idáig sem vállaltam be ezt a munkát, eztán sem fogom.
De leírom a tapasztalatot, hátha valakinek segít
Kerékőr levétele három mozdulattal.
1 végy egy letört kerékőrt
2 hegessz rá egy alátétet, ezzel megerősíted magát a leszedni való kerékőrt. az a gond, hogy ha magára a kerékőrre hegeszted az anyát, az gyenge marad, és állandóan letörik
3 majd a már felnyalt alátétre hegeszd rá az anyát
ha minden sikerült, akkor imádkozz, hogy le ne törjön az egész. bakker, sikerült. életemben először csináltam ilyet, ki is kellett találnom a technikát. csak azért teszem fel, hogy hátha valakin segít. Köszönöm Még annyit, hogy elég jól elvoltam e munka nélkül, eztán is jól elleszek nélküle. Meg hagyom másnak e szívás örömét
Update:
Most nyáron az egyik hozzászólásomban lévő kerékőröm kupakja eltört. Hegesztőm nincs, így a 3. szervíz vállalta hogy megoldja (pakik). Az anyára raktak egy vasat, samuval rácsaptak párat, utána egy laposcsavarhúzó formájú cuccot (csak sokkal nagyobb) belekalapáltak a mintázatba, arra volt egy anya hegesztve és kitekerték az anyát.
2 kerékőr kb 5 perc volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!