Autókon gyakran látom hogy a dísztárcsa a keréken ellenkező irányba forog, mint a gépkocsi menetiránya. Miért van ez? Hogyan lehetséges?
nem forog az ellenkező irányba, csak úgy látszik
ha valami nagyon gyorsan forog pl. ventillátor, gyakran látszik úgy mintha lassan visszafelé forogna (biztos van valami fizikai magyarázata hogy ez miért van)
Amit az előttem szólók mondanak az igaz, de lehet, hogy te egy ilyen tuning huszárral találkoztál... :D
egyik sem..
ez olyan dísztárcsa, mely a tengelyén csapágyazott. ugyanis a peremével van felerősítve a felnihez, a többi, középső tárcsa része csapágyon forog.
ezért látni, ha a jármű megáll, még forog a dísztárcsa, vagy menet közben nincs szinkronban a tárcsa és a kerék.
kicsit drága, de jópofa..persze a járdaszegély nem bírja.
4. szerintem itt nem erről van szó, mert a kérdező azt mondta: "gyakran látom"
hacsak nem vmi amcsi gettóból írta ki a kérdést, akkor szerintem ez nem lehet magyarázat, bár ki tudja, a spoileres, ültetett, matricás tuningautók után lassan ide is eljutunk :D
A linkelt videóban egy spinner felni látható, amit élőben még sosem láttam, elég ritka dolog.
Te optikai csalódást látsz. Ugyanaz mint ebben a videóban a gumi belső felén látható felirat: https://www.youtube.com/watch?v=UFpXGoJ3BiI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!