Lehetséges, hogy egyszerre lerakjam B, C, D jogsit?
23 éves vagyok és most szeretném lerakni a B jogsit a C jogsit és a D jogsit megoldható ez így együtt?
Buszsofőrnek szeretnék menni!
Kell még valami hozzá!
D-nek 24 év a korhatára az biztos.
Abban nem vagyok biztos, de úgy emlékszem, hogy 2 éves B-s jogsi kell a C-shez. Amúgy csinálj C+E-t, úgy van értelme.
Kérdezz meg egy autósiskolát, de én egyszerre csak egyet csinálnék. Az biztos amúgy, hogy a C-shez kell a B-s csak az időben nem vagyok biztos.
A feltételeknél úgy olvastam a C-nél hogy 21 év a D-nél pedig 23 és fél évesnek kell lenni!
De akkor azt nem is nézik,hogy mennyi ideje van jogsim csak azt hogy hány éves vagyok?
Na de jóóó nagyon szépen köszönöm az infót!
Most ennek nagyon örülök! Köszönöm!
Akkor mégiscsak jól tudtam hát így azért kb. 230.000 több lesz de majd meglátjuk! Ez egy hirtelen ötlet volt!
Elösszőr azon vagyok, hogy a B legyen meg azt a többit meglátjuk!
Köszönöm a segítségeket!
#spricc2:
Nemrég még azt hirdette minden iskola, hogy 17 éves kortól lehet kismotorra vizsgázni, és az összes kölyök beszart! Nem győztem linkelni a 326/2011-et, de azt senki se hiszi el, csak a bliik a mérvadó!
7. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez
Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei
a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től
II. Jártassági feltételek
2. A „C1”, „D1” alkategóriába, a „C”, „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „B” kategóriába tartozó járművek vezetésére érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik.
Forrás:
Ez volt a régi rendelkezés, a 6. mellékletben még el lehet olvasni:
3. A „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „C” kategóriába érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!