Tomus kérdése:
Mennyire ártott a féltengelynek?
Figyelt kérdés
Sziasztok.1.4 16V 75le Fabiam van ami mint tudjuk nem egy rakéta.De az életben(utakon)előfordul olyan szituáció mikor gyorsan(kellene)egy helyzetből kihúzni magunkat egy kövér gázzal ha a fékezés már nem segít.Na egy ilyen helyzetben gyorsulást remélve váltáskor beletapostam a gázba és hogy sebességet ne veszítsek a kuplungot is hamar felengedtem....Ekkor jött egy ütés szerű hang a féltengely felől.Mi okozta ezt a hangot,és mennyire befolyásoltam a féltengelyem élettartalmát?Előre is köszönöm egy hozzáértő válaszát.2014. nov. 18. 16:41
1/5 anonim válasza:
Azt az "ütés szerű hang"-ot a kuplung adta ki (ha nagyon gyorsan felengedted a pedált), nekem is ugyanilyen kocsim van.
2/5 anonim válasza:
Megnyugodhatsz, ha a főtengely lett volna, már tuti nem kocsikáznál.
3/5 anonim válasza:
A csattanás a kuplung felől jött abban vannak ütéscsillapító rugók azok összekoppannak ha durva lökés éri őket. Nem akkora gond ez a féltengelynek, bár tény hogy nem is használ neki. Ezen ne edd magad, előfordul az ilyesmi még rutinos vezetőkkel is. Ha ki van tekerve a kormány akkor sokkal sérülékenyebbek a féltengelycsuklók, tehát kanyarban kerülni kell a durva elindulást sőt még a kövér gázadást is. Ha már kattog a csukló kanyarban, na akkor kezdődik a baj.
4/5 anonim válasza:
Ebben az esetben a kuplung sérülhet, de ennyitől semmi baja nem lesz, hosszú ideig rendszeresen igy kéne használnod, hogy hamar tönkremenjen.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. nov. 19. 05:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!