Melyik miniszterelnök ártott vagy tett többet az országér, Gyurcsány vagy Orbán?
Jó kis vita lesz.
Az országért? Nem tudom. Az EUval való kötözködés nyilván nem dob a hangulaton. De azért az se megoldás, hogy szó nélkül ideengedjük a külföldi óriások, hogy vigyék ami tetszik. Valahol a kettő közt kéne megtalálni azt a bizonyos aranyközéputat.
Az én családomért? Gyurcsánynak hála, illetve csodás gazdaságpolitikájának hála, majdnem elvesztettünk mindent. Most Orbán alatt sikerült valamelyest helyre rázódni. Ilyen tekintetben viszont szerintem emberfüggő, kinek hogy jött ki a lépés.
Gyurcsány rengeteg hitelt vett fel, aminek következtében szórták a pénzt és elódázták a gazdaság megtorpanását. Orbán elzárta ezeket a pénzcsapokat és még így sem tudja a saját lopkodásait finanszírozni, így több adót vezet be...
Mindketten nagyon sokat ártottak az országnak, de valahogy úgy érzem, hogy Vitya felé billen a mérleg szája.
"Orbán ártott a legtöbbet és árt még ma is."
Ez így igaz.
Orbán nagyon sokat árt az országnak, elsősorban a demokrácia és jogállamiság lebontása, másodsorban nemzetközi megítélésünk és gazdasági kapcsolataink területén.
Nála és korrupt társaságának országlásánál többet már csak a fasiszták árthatnának, és sajnos komoly veszélye van annak, hogy Orbánék előbb-utóbb biztosan bekövetkező bukása után a még rosszabb, a legrosszabbik szélsőjobboldal következik.
Egyetlen lehetőségünk, ha addig gyorsan összeszedné magát a baloldal, vagy kialakulna egy erős liberális vagy konzervatív polgári-demokratikus alternatíva. Sajnos ezek nemigen láthatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!