Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mintha meg akarna állni az...

Mintha meg akarna állni az önindító?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van hogy amikor már melegen be akarom indítani az autót olyan mintha nem akarna forogni az önindító nagy nehéz 2-3 fordul és utána beindul. Ez volt máig ma hidegen is így indult illetve mikor megint be akartam indítani nagy nyűgösen fordult vagy 4-5 és beindult aztán mentem kb 10 km emelt fordulaton (hátha gyengül az aku és, h töltsem) és 30 perc állás után pöcre indult. Hidegen ezelőttig is egyből indult. Azon is gondolkodtam hogy esetleg a gyújtáskapcsolóval lehet vmi mert néhányszor előfordult olyan a leállításnál, mintha nem akarna leállni, mintha újra beindulna és leállna. Az akkumulátor kb egy éves és az önindító is kb egy éve lett felújítva. (rámérnék az akura csak nem találom a multiméterem...)

Egyébként egy hobbi 4T Wartburgról van szó.

2014. nov. 17. 19:07
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Néztem a kábeleket, nem látszik oxidálódottnak mindenesetre befújtam kontakt sprével és most töltöm az akut. Van egy működő bontott generátorom legrosszabb esetben ki kell majd cserélni. Legalább megnyugtató, hogy úgy néz ki, hogy nem az önindító a ludas.
2014. nov. 19. 10:36
 12/24 Wadmalac ***** válasza:
Ha a földkábelek meg akkusaruzás rendben van, akkor a generátor lesz a hunyó. Ha lecseréled, azért érdemes lesz ezt is felújíttatni, a bontottad ki tudja meddig lesz jó.
2014. nov. 19. 10:41
 13/24 Wadmalac ***** válasza:

Apropó jónak látszó kábelek.

Ha valamelyik földkábeled az alu motorblokkhoz rögzül, tekerd ki, nézd meg a csavarját meg a menetes furatot, az elektrokorrózió miatt tele szokott lenni aluoxid szürkésfehér porral, az meg szigetel. Én át is tettem az enyémen máshova a csatlakozást és a csavart megkentem rézporos zsírral és évente ellenőrzöm, tisztítom.

2014. nov. 19. 10:44
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Az mennyire normális/nem normális hogy pezseg az akkumulátor töltés közben?

2014. nov. 19. 11:04
 15/24 Wadmalac ***** válasza:

Erősen lemerült akku erős töltésnél pezseg, mint a szódavíz. Így veszti el a vizét, amit néha pótolni kell.

Ne gyújts rá mellette, mert ez bizony vízbontás, szóval főként hidrogén-oxigén keveréket büfög. :D

2014. nov. 19. 11:12
 16/24 A kérdező kommentje:
3A-al töltöm, de akkor ez normális töltöm tovább :D
2014. nov. 19. 11:14
 17/24 A kérdező kommentje:
most látom hogy lemaradt az, hogy gondozásmentes az akku.
2014. nov. 19. 11:16
 18/24 Wadmalac ***** válasza:

Ühüm, az a parasztvakítás, abból is ugyanúgy elmegy a víz, csak megoldották, hogy ne tudd karbantartani és behaljon 3 év után. :D

A "zselésnél" (már a név is hülyeség, mert üvegvattába felszívatott elektrolit van benne, nem zselé) tökéletes az átverés, mert ott ami elmegy, végképp nem tudod pótolni. Az jó, hogy törésnél nem folyik szét, de ha elöregszik, nem gyengül, csak megáll, mint a szög.

Ha ennél az akkunál rálátsz valahol a pezsgésre, akkor tudod tölteni is. Az jó, volt ilyen Varta akkum, le lehetett pattintani a fedelét és lehetett tölteni a cellákat, pedig az is elvileg gondozásmentes.

2014. nov. 19. 11:21
 19/24 A kérdező kommentje:
igazad volt, itt is le lehet pattintani a tetejét, jól el volt dugva még le is volt ragasztva alig lehetett felkaparni. viszont a szélső két cella üres/száraz mikor kellene utánatölteni és mennyit?
2014. nov. 19. 11:34
 20/24 Wadmalac ***** válasza:

Az akku "csurig" töltése alatt kb. másfél ujjnyival van a jó szint.

Ioncserélt vagy desztillált vízzel feltöltheted, csak óvatosan, mert ami visszafröccsen, az lehet tömény sav is. Védőszemüveg, munkáskesztyű ajánlott.

Amíg ezt nem teszed meg, tutira potyára töltöd. Addig ne is gyilkold akkutöltővel, amíg a savszint nem jó.

Hagyd a töltőn jó 12 órát, aztán kiderül, belehalt-e a szomjúságba.

2014. nov. 19. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!