Octavia II gyorsan ismétlődő morajlás. Mi lehet a hiba?
Segítségre van szükségem a hibajelenség megfejtéséhez 5 és fél éves, Octavia II winter 1.6.
Ismétlődő morajlást hallok a motorból, olyan grrrrr....grrrrr....grrrrr féle hangot a motortér felől, de csal alacsony sebességgel. Mostanra raktam össze a tüneteket, amiből tán egy nagyon hozzáértő megmondja, hogy mi lehet ez.
- Csak benyomott kuplungnál hallom (lehet, hogy van anélkül is, de azt nem hallom)
- Sebességi fokozattal függ össze
- 2-esben, 10-15 km/h sebességgel gurulva (kuplung kinyomva) kb másodpercenként van egy. Egyesbe leváltva nagyon felgyorsul a morajok ismétlődése, hármasban lelassul.
- Mindez úgy, hogy a váltó állása elméletileg nincs hatással az autó sebességére és a fordulatszámra, hiszen a kuplung ki van nyomva.
- Nyáron kezdte, egy hegyről kettesben legurulva, kinyomott kuplunggal éjszaka, csendben vettem észre. Lassan kierősödött, de most kb nem nagyon erősödik tovább. Azért nem vittem eddig szerelőhöz, mert nem tudtam mindig reprodukálni. Azt hittem, hogy gurulási sebességgel, és nem a váltó fokaztával függ össze. 3-4 ben nem nagyon hallatszik már.
Van valakinek ötlete? Nagyon hasznos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!