Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Octavia II gyorsan ismétlődő...

Octavia II gyorsan ismétlődő morajlás. Mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés

Segítségre van szükségem a hibajelenség megfejtéséhez 5 és fél éves, Octavia II winter 1.6.

Ismétlődő morajlást hallok a motorból, olyan grrrrr....grrrrr....grrrrr féle hangot a motortér felől, de csal alacsony sebességgel. Mostanra raktam össze a tüneteket, amiből tán egy nagyon hozzáértő megmondja, hogy mi lehet ez.

- Csak benyomott kuplungnál hallom (lehet, hogy van anélkül is, de azt nem hallom)

- Sebességi fokozattal függ össze

- 2-esben, 10-15 km/h sebességgel gurulva (kuplung kinyomva) kb másodpercenként van egy. Egyesbe leváltva nagyon felgyorsul a morajok ismétlődése, hármasban lelassul.

- Mindez úgy, hogy a váltó állása elméletileg nincs hatással az autó sebességére és a fordulatszámra, hiszen a kuplung ki van nyomva.

- Nyáron kezdte, egy hegyről kettesben legurulva, kinyomott kuplunggal éjszaka, csendben vettem észre. Lassan kierősödött, de most kb nem nagyon erősödik tovább. Azért nem vittem eddig szerelőhöz, mert nem tudtam mindig reprodukálni. Azt hittem, hogy gurulási sebességgel, és nem a váltó fokaztával függ össze. 3-4 ben nem nagyon hallatszik már.

Van valakinek ötlete? Nagyon hasznos lenne.

2014. nov. 12. 04:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem a váltóval lesz valami gond. Meg kellene nézni benne az olajat, de lehet akár nyelestengely csapágy is.
2014. nov. 12. 06:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Kinyomócspágy?
2014. nov. 13. 23:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Közben kiderült. A váltóban a csapágyak közül valamelyik, de a szerelő azt mondta, hogy járjak még vele, míg ki nem élesedik a probléma, ugyanis a váltó ki és beszerelése igen költséges, és egyelőre nem biztos, hogy meg tudja mondani, melyik csapágyról van szó.
2014. nov. 15. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!