Még csak elméleti a szitu. Budapest és a lakóhelyem között szeretnék néha ingázni.
Kiszámoltam, hogy ha veszek egy 125-ös cbr-t (a kérdésben elítam a köbcentit), akkor 1 hónapban egy tizesből kijön a benzinem. A havi MÁV bérlet 20.000 fölött van.
Azt is kiszámoltam, hogy egy év alatt ennyi km menne a motorba. A kérdésem lényege az, hogy megéri-e hosszú távon, ha évente belelökök egy 10-est a motorba, vagy járjak inkább a MÁV+ BKV kombóval?
Oké, hogy a fele (10eFt) megmarad a zsebedbe havonta, de a motort valamiből meg is kell venned. 300-400eFt környékén vannak, szóval legjobb esetben is csak 2,5 év alatt térül meg és eddig csak "veszteséges".
Ha van legalább A1-es jogosítványod, az már előny, mert az még + 80eFt legalább. 125/50-et felejtsd el, a rendőrök nem hülyék.
10eFt-ból nem hinném, hogy kijön egy olajcsere és nem tudom mennyi a periódusa, de 10eFt nagyon kevés évente egy motorra.
125-ös motorhoz ajánlott megfelelő felszerelés (sisak, kesztyű, csizma, protektorok) és nem egy olcsó mulatság, ha ezt kihagyod az életeddel játszol.
Továbbá a motor ellen szól, hogy esőbe kellemetlen használni, hóban, jégen meg felejtős. Tehát évente 1-2-3 alakalommal venned kell bérletet.
A motor mellett szól, hogy dugó biztos, gyors, nincs tolongás, nem késed le és ha szeretsz motorozni, akkor még az élmény.
Összességébe nagy befektetés és csak hosszútávon térül meg vagy esetleg, ha megszereted a motorozást, na akkor már az első kör "nyereséges".
Előttem egy profi dolgozatban elemezte a hozzászóló a lényeget.
A motorozást szeretni is kell.
Lényeg a lényeg:
Valamivel néha be kell jutnom Vácról Budapestre. Most fogok Vácra költözni. Akkor szerintetek amíg nincs elég pénzem, járjak MÁVval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!