Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki alatt milyen kocsi állt,...

Ki alatt milyen kocsi állt, meg és mi volt a hiba oka? Milyen kaland volt?

Figyelt kérdés

Először egy skoda fábia kombi, kicsit belementem a piros mezőbe váltáskor, rá 500 méterre dadog a motor, rángat, nehezen indul! Hiba oka: Beragadt a pillangószelep.

Skoda fábia (másodszor is) autópálya kellős közepén olajszivattyúlánc szakadás, nem kapott kenést a motor, mire a computer jelezte, már késő volt motor meghalt.

Utána toyota auris, menet közben leállt minden. Ujraindítás után az akksis lámpa kivillant, és a felkiáltójel. Kiderült, hogy nem töltött a generátor, így mindent nélkülözve (villágítást is) kellett hazajönni.

2014. okt. 30. 20:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Még sose állt meg alattam egy kocsi se szerencsére
2014. okt. 30. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:

Aro 10.4:

Vészfékezéskor szétment a fékmunkahenger, és beékelődött a dobba a maradéka... tréler...

Induláskor szétment a váltó, kitört valami benne, tréler...

Corsa B:

Az elosztóban elszabadult a szénrúd kis darabja, és beszorult a rotor és az egyik szegmens közé, a rotor darabokra ment.

Suzuki:

Egyszer melléváltottam, 4 helyett hátramenet, recsegés, aztán ment tovább. Valószínűleg akkor tört le valami, ami pár nappal később egy kanyarban beszorult a váltóház és egy fogaskerék közé, kitört a váltó oldala, kiömlött az olaj... szintén tréler.

2014. okt. 30. 21:04
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Ford Mondeo: Leparkoltam vele és elfordítottam a sluszkulcsot. Hiba nincs :D
2014. okt. 30. 21:22
 4/10 anonim ***** válasza:

IFA!

leborult a rakomány, ezért megállt.

2014. okt. 30. 21:26
 5/10 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
100%

Mercedes Actros. Kinézett egy hajtókar a motorblokk oldalán, akkorát szólt, mint egy ágyú. Majdnem belef.o.stam a gatyámba ijedtemben. Mindez Prága közelében.

Természetesen mentés lett a vége. 2 napig voltam a prágai merci szervízben, aztán tréleren hazahoztuk a vasat.

2014. okt. 30. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:

Renault Megane: Cellazárlatos lett az akku, ami miatt éppen haza tudtam vele jönni. Ha felkapcsoltam a világítást, azt hangos relé kattogással és motorleállással hálált meg.

Merci kisteherautó: Felkapott valami ganét a tankból ami úgy eltömte a szűrőt, hogy megállt mint az autó, mint a szög.

2014. okt. 30. 21:42
 7/10 A kérdező kommentje:

Ja meg igen! Citroen C3 1.1!

Városban minden előjel nélkül, motor megállt, csak annyi lendületem volt, hogy lehúzódjak. 2 percig még a kulcsfordításra sem reagált, hibajelző lámpák sem világítottak. 5. percben mintha misem történt volna elindult.

2014. okt. 31. 09:19
 8/10 anonim ***** válasza:

BMW 525i E34, megyek 130-al egy kihalt úton, egyszer csak megáll minden elektronika, az órák lemennek 0-ra, 3 mp múlva leáll a motor, hát megijedtem egy kicsit, de szerencsére megtudtam állni. Hiba oka: generátor meghalt, és az akku lemerült.

Audi A8 4.2 (1996-os) elég ramaty űééapotban volt mikor meg is vettem, egyszer beindult, egyszer nem, de egyszer menet közben is megállt, ami elég problémás volt az automata váltónak köszönhetően... 3 napig piszkáltuk a kábeleket, valami elektronikai probléma lehetett, de hogy mi, azt mai napig sem tudom.

Volt olyan is, hogy meg akartam állni, de nehezen jött össze: egy kedves jóakaróm evágta a fékcsövemet.

Volt durrdefekt is régebben, megpördültem az úton, szerencsére nem volt senki az úton (525i)

BMW 325i E30: beragadt 5-ösbe a váltó, meg kellett állnom kereszteződésnél, és akár hogy csúsztattam a kuplungot, nem tudtam elindulni, mivel a motor sem volt valami jó állapotú. Nem is birtam odébb tolni, égett a pofám rendesen.

Aztán még volt egy csomó apró probléma, de azoknál hazaértem. Hiába sok autó, és sok kilóméter után volt egy pár kalandom :D

2014. okt. 31. 18:32
 9/10 A kérdező kommentje:

Durva!

Nekem volt olyan is (nem kocsi probléma) hogy autópályán megyek tejköd van, elkezdek előzni. Egyszer csak azt veszem észre, hogy mindenki lassít, 120-ra, 110-re, én nem tudtam miért. Én is lassítottam 100-ra, majd egyszer csak a semmiből egy keresztbeállt autó előttem és akkor szállt ki belőle a gyerek. Én tövig nyomtam a fékpedált, és a gyerek előtt 2 m-re sikerült megállnom. A fékerőelosztó, meg fékezés közben sípolt, meg a vészjelző is bekapcsolt.... Mikor megálltam a gyerek megdermedve nézett velem farkasszemet. Valami megdobta a kocsit és megcsúszott! Derült ki utólag!

2014. okt. 31. 18:41
 10/10 Napkiraly ***** válasza:

Kispolszki: Otthonról 50 méterre leállt a motor,lendületből begurult a kocsibejáróra. Szervízbe már vontatni kellett, AC pumpa membrán kilyukadt.

Az AC pumpa csere után a kocsibeállón nem indult el.Szénkefe az indítómotorban.

Elszállt a fék, fékolaj folydogált, egy óra pihenés a tűző napon a parkolóban és öngyógyulás.

Otthonról 300 méterre benzinelfogyás (elromlott szintjelző mellett) egy buszmegállóban.

Daewoo Tico: akkumlátor,akkumlátor,akkumlátor: minden esetben egy kis betolás segített.

Indításgátló relé beégés (nem gyári alkatrész) miatt otthonról 300 méterre a fenti buszmegállóba begurult, 2 perccel később indult, a relé kiszerelése és elhajítása a problémát megoldotta.

Opel Corsa: Otthonról 300 méterre a korábban két alkalommal jelzett buszmegállóban megáll és fél órán keresztül nem mozdul. Aztán elindul mintha semmi baja nem lenne. Főtengely jeladó.

BMW e34: 150-nél minden elsötétül, aztán pár másodperc múlva újra megy - hiba nem ismert (ez nem a bűvös buszmegállóban volt)

Más jelentős nem jut eszembe.

2014. okt. 31. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!