Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szaggat és iszonyatosan büdös...

Szaggat és iszonyatosan büdös szaga van a kocsinak. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Van egy opeL vectra c típusú benzines autóm. Kigyulladt a sárga motorjelző lámpa a műszerfalon, elvittem szerelőhöz aki azt mondta hogy a lambda szonda romlott el, ezt jelezte ki neki a műszer. Kicserélték az összeset, egy pár napig jó is volt az autó majd újra ki villant a lámpa, majd az autó elkezdett szaggatni és érdekes zúgó hangot ad ki a kesztyűtartó felől. Amikor észleltem a problémát félreálltam és kiszálltam az autóból, ekkor éreztem valami iszonyatosan erős gáz/benzin szagot. Ugyebár nyitott térben voltam de még így is marta a torkom, csípte a szemem és alig kaptam levegőt annyira erős volt. Valakinek esetleg hasonló tapasztalata? Mi lehet a probléma?
2014. nov. 8. 23:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

repedt benzincső? Ez esetben eddig is az alacsony benzin nyomás indokolja,hogy nem volt jó és lehet véletlen egybe esés, hogy megjavult szonda cserére.

Esetleg a szonda addig is rossz volt, de szonda nélküli értékkel tudta a gyári lambdát, mikor ici picit szivárogni kezdett a benzin akkor a ici pici nyomás esés miatt csak kicsit ment el a lambda, az új szonda korigálta de a benzincső tovább repedt és most az ömlő benzin miatt van szag.

Ha benzin szag van egy kocsin akkor tilos menni egy métert is mert kigyulladhat!

2014. nov. 8. 23:41
 2/12 anonim ***** válasza:

Még gy ha a benzinszag a kipuf csövön jött ki, de valamivel csodával határos módon nem állt le a kocsid egy extrém dús keverék miatt akkor meg olajcsere, mert úszik a benzinben.

Extrém dús keveréket hőfok jeladók és kontakhibás csatlakozói tudnak csinálni, ez esetek többségében is a tapasztalatlan szerelők lambda szondát cserélnek, mivel sok esetben hibakódnak azt írja be a vezérlő.

Gondolom a szonda csere előtt nem mérte ki a szondákat, hogy működnek e....

2014. nov. 8. 23:44
 3/12 A kérdező kommentje:
De ki lett mérve az összes. Egyik nap csak 1 et jelzett, jó volt fél napig az autó majd megint kigyulladt, újra szerelő és akkor megint kijelezte hogy rossz csere, és így tovább. Az az érdekes hogy körülbelül 3 hete használom az autót úgy, hogy világít a sárga motorlámpa, mert a szerelő (nem sufniműhely) azt mondta hogy nyugodtan lehet így használni hiszen teljesen tökéletes a kocsi. És 3 hétig tényleg az is volt, majd megint szaggatás, nem gyorsul, ja és volt olyan is hogy elkezdett villogni a motorlámpa, nem csak világított folyamatosan.
2014. nov. 8. 23:55
 4/12 A kérdező kommentje:
Mellesleg pont az első hibajelzés előtt 1 héttel volt az autó műszakin, ahol semmi baját nem találták. Hihetetlen...
2014. nov. 9. 00:01
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Mellesleg pont az első hibajelzés előtt 1

héttel volt az autó műszakin, ahol semmi

baját nem találták. Hihetetlen....

Hol az összefüggés?

Amúgy nehogy olvass hibakódot, hátha megtudnàl valamit.

2014. nov. 9. 00:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

mint írtam a hibakód se ér sokat csak támpont de kell mellé tapasztalat.

Szonda nélkül meg érzésre ugyan úgy megy minden kocsi, ha minden része jó( többi jeladó,stb.) csak olyan pici eltérés lesz a lambdában ami a katalizátort teszitönkre, de ugye azt még ha működik is sokan kivágják, mondván "minek az...."

Hidd el neten keresztül bárki ír bármit nem fogod tudni megjavítani, szakember kell és nem Gyurcsók doktor...

2014. nov. 9. 01:39
 7/12 A kérdező kommentje:

Pricc 2. Írtam hogy ki lett mérve. Az ilyen okostojások kíméljenek.

Azt hiszem hogy ebből márkaszerviz lesz.

2014. nov. 9. 10:42
 8/12 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Pricc 2. Írtam hogy ki lett mérve. Az ilyen okostojások kíméljenek.

Azt hiszem hogy ebből márkaszerviz lesz."

Mielőtt még túl okos lennél:

Először is Spricc2.

Másodszor: te csak azt írtad, hogy a reszelő szerint lambda szonda hiba, és hogy azokat mérte ki, hibakódot nem említettél!

Harmadszor: ha csak leveszed az akkusarut 10 percre már eltűnik a hiba visszajelzés, és kb. fél-egy napig nam adja fel újra a motorvezérlő, tehát a szerelő gyakorlatilag semmit se csinált, nem volt jó az autó, csak nem írta ki a hibát!

:D

2014. nov. 9. 11:11
 9/12 A kérdező kommentje:
Rá dugta egy laptora és egy kis multiméter szerű műszerre is ami a hibakód olvasó. Vannak ilyen emberek akik azért beregisztrálnak hogy itt tudjanak okoskodni? Te sem írtál semmi érdemlegeset.
2014. nov. 9. 11:37
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

Persze hogy nem, mert hülye kérdésre nem lehet normális választ adni.

Nem lehet segíteni rajtad, olyan vagy mint a viccbeli agresszív kismalac.

Eddig itt mindenki csak használható tanácsokat írt, te mindenkit leugattál. Tudod mit? Oldd meg, ahogy tudod. De előre szólok, ezzel a mindenkinél mindent jobban tudó mentalitással egy magára valamit is adó szerelő úgy ki fog vágni, mint a macskát sz.rni.

2014. nov. 9. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!