Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Marhaság venni úgy segédmotort...

Marhaság venni úgy segédmotort (csak azt, mivel B-kategóriás jogsim van), hogy munkába járni, a munkahelyem 30 km-re van a lakóhelyemtől?

Figyelt kérdés
Tehát a havi benzin költség olcsóbb lenne, mint egy teljes árú bérlet. Ha 100 km-en mondjuk fogyaszt a motor 3 litert, akkor is olcsóbban jövök ki. Míg a teljes árú bérlet 20 ezer körül van a benzin nem fog annyiba kerülni.
2014. nov. 5. 15:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Spórolsz vele mondjuk havonta 5ezer Ft-ot.

Viszont a robogót meg kell venni, karban is kell tartani, néha javíttatni is kell.

Télen valszeg többet fogyaszt kicsit mint nyáron.

Plusz a hidegben nem annyira komfortos mint pl a buszban vagy egy kocsiban.

Hosszabb az út is.

A bérlettel pedig bármikor utazhatsz, a robogó költségét most csak arra számoltad ki, hogy a munkába jársz vele.

Nem hülyeség, ha azzal akarsz járni, meg megveszed, csak valószínűleg nem lesz sokkal olcsóbb és sok kompromisszummal is jár. Ezzel kalkulálj mielőtt belevágsz.

2014. nov. 5. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:
30km szerintem túl nagy távolság ahhoz, hogy naponta megtegyem egy robogóval. Nem a leggyorsabb jármű, ilyen távon már kényelmetlen meg pl. viharban nem is tudnál hazajutni. Én inkább megvenném a bérletet, mert biztonságosabb, gyorsabb meg kényelmesebb, mint egy robogó.
2014. nov. 5. 16:18
 3/5 anonim ***** válasza:

csak húsz kilómétert robogóztam naponta, hát mit mondjak? valahogy úgy tűnt, hogy mindig esik valami, vagy hó, vagy eső, vagy fúj a szél, vagy qrva hideg van..viszont a nagy hóesést leszámítva, mindig ki tudtam számolni, mikorra érek akárhová...

ma már nem csinálnám, mert nagy elszántságot kíván.

ja, és nagyon nem mindegy, milyen megbízható a járgány.

pöccre induljon, ne ázzon be, és jó fék/gumi legyen mindig.

...kétüteműt már nem vennék, bármilyen jónak igérik.

2014. nov. 5. 16:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Azt is nézni kell hogy mivel jársz ha nem motorral? Busszal? Kocsival? Biciklivel?

Igazából ez baromi nagy táv naponta lenyomni egy kis p*csköszörűvel. Nem lehetetlen, de embert kíván az biztos. Nyáron jó időben, még szórakoztató is lehet, de reggeli +5,+10 fokokban vagy ennél hidegebb esetén mér inkább mazochizmus. Én nagyjából 20 évig jártam Simsonnal tavasztól őszig melóba, de közel sem 30km-t, azt hiszem 10km-re volt a legmesszebbi melóhelyem, de ősszel már nem nagyon vigyorogtam rajta. Télen kocsival jártam/járok, de ezt most már nem bánom, pedig imádok motorozni Simsonnal. Is.

2014. nov. 5. 20:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem olcsóbb segédmotorral csak kényelmesebb és gyorsabb. Ha az üzemanyaghoz hozzáadod a szervizelés költségeit meg a biztositást akkor ugyan ott tartasz mintha buszbérletet vennnél. Én jártam robogoval mert gyorsabb volt mint buszozni és munkásruhában nem nagyon örülnek nekem a buszon. Ha meg mindig átöltözök akkor lekésem a buszt.
2014. dec. 17. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!