Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jön az autó kipufogójábó...

Miért jön az autó kipufogójából kékfüst?

Figyelt kérdés
Már korábban is megfigyeltem hogy meleg motornál amikor csak gurulok semmi probléma nincs de ahogy gázt adok a kipufogóból óriási kék színű füst ömlik.. 2-3 hétig abba maradt de ma megint elkezdte. Azt hallottam hogy szelepszár szimering cserés és a miatt csinálhat ilyet. Renault 19 chamade-ról lenne szó mennyibe kerül egy szelepszár szimering csere?
2014. nov. 5. 09:46
 1/4 Titusztitusz válasza:
0%
A motorbol ömlő kék füst az mindig a tökéletlen égés jele...Ennek több oka is lehet...Hibás beállítás, elhasználódott gyújtógyertya, vagy egyszerűen csak az, hogy kezdetben még hideg a motor...De mindenképpen érdemes a dolgot hozzáértő autószerelővel letisztázni...
2014. nov. 5. 09:50
 2/4 csabika1971 ***** válasza:
Akkor kék a füst ha a motor égeti az olajat. Nem jó előjel.
2014. nov. 5. 11:05
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

# 1/2

Na ne mond cuncu.

2014. nov. 5. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Totusztitusz: a kék füst mindig a kenőolaj elégetésére utal, semmi másra. Amit felsoroltál, azok közül egyikre sem. Mondjuk azt sem tudom, mire gondoltál hibás beállíátás címén, egy mai autón nem tudom mit tudsz beállítani. Sem gyújtási időpontot, sem az alapjárati forulatszámot, sem a keverékképzést. BÁr láttam már varázslókat, akik egy hengerenkénti befecskendezős motoron is tudni vélték, hol a CO-csavar...
2014. nov. 5. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!