Leírnátok, hogy nektek mi a véleményetek erről?
Már 1x feltettem egy ilyen kérdést,de nem kaptam rá választ,és nekem ez nagyon fontos:)
Jövőre leteszem/le szeretném tenni az AM kategóriás jogosítványt. És első motornak CPI sm 50 supermoto-t szeretnék leginkább. Sajnos alacsony növésű vagyok (155 körül). Nagyrészt közte és Keeway x-ray 50cm3-en gondolkozok,viszont a CPI jobban vonz. A 46kg-mal nem igazán tudnám elképzelni magam Keeway-el. Tetszik nagyon,de mégse ő az első.
CPI-ről mi a véleményetek ? Sokan szidják mert ,kínai' és hogy nagyon rossz,de sokak szerint nagyon jó kis motor. Nekem első látásra szerelem lett egy CPI.
Csak hogy tudjátok kiről és miről van szó :D
(Én nem olyan fajta vagyok,akit a szülők mindent a feneke alá dobnak.Nem.Nekem megtanították,hogy mindent magamnak vegyek meg,hisz azt fogom a leges legjobban megbecsülni.Lassan több,mint 6 éve magamnak veszek mindent. 15 éves vagyok és lány és mindig is különcnek éreztem magam..Sose éreztem magam olyan lánynak aki tipikus ilyen plázalány..Mindig is fiúkkal barátkoztam,szereltem,építettem,barkácsoltam és rájöttem,hogy én motorozni szeretnék,és ez nem holmi fellángolás,komolyan gondolom! )
Azért írok, hogy ne legyél elkeseredve, mert nem jött válasz, pedig már sokadjára feltetted a kérdést.
A motorokhoz nem értek, engem eltiltottak tőle a szüleim mert "túl veszélyes". De azt mondom, minden csaj dögös a motoron, mindegy milyen növésű. Ha neked a CPI lett "szerelem első látásra" akkor azt vedd meg. Én az első autómmal voltam így és alig lehetett kiráncigálni belőle. A baráti körödben is, ha majd mész motorozni, sokkal magabiztosabb leszel ha azt veszed meg ami neked tetszik. (Ne érts félre, nem bizonytalannak képzellek el, csak érted.) Meg nehogy aztán megbánd, hogy nem ezt vetted.
;)
"Aprilia RX túl magas hozzám szerintem..Yamaha is."
Fura ez a mostanában kialakult magasság fóbia, pont ma láttam egy pici lányt egy Yamaha RX 125-össel. Igaz a lámpánál egy kicsit spiccelt, de úgy láttam nem okoz gondot a 40 kilójának a motor kezelése!
:D
Egyik motornak sem kéne vonzania ugyanis mindkettő szemét.
Ugyan az a hamisított Mianrelli AM6 blokk, amihez nem jó az eredeti AM6 alkatrész, igaz pár mm híja van csak.
Szóval Derbi Senda, Aprilia SX, Yamaha DT, Malaguti XSM, Rieju SMX.
Sok motorral volt már dolgom úgyhogy tudom.
Ja és a Pugeot XPS-t kihagytam.
Ezeket venném én, AM6 illetve Derbi blokkal.
Arra kell figyelni hogy sok márkás használt motorban is kicserélték a blokkot a hamisra.
Ezt a legkönnyebben úgy lehet kiszúrni, hogy a jobb oldali deknin a csavar egy imbuszos csavar előretolva, az eredetin pedig egy csillagcsavar középen.
Ha motorozni akarsz, akkor csináld stílusosan. Veszel egy CPI-t és senki nem fog komolyan venni. Olyan, mint a keeway chopperesek. Te sem fogod szeretni a motort, mert tetü lassú, nem gyorsul, zörög és csörög.
És ez nem az a kategória amikor azért vagy különc, mert neked CPId van hanem azért vagy különc, mert egy rakás hulladékot vezetsz. Ha netán nem kell szerelni az első ezer kilóméteren, akkor az első kopó alkatrész cserénél jössz rá, hogy milyen gyér az alkatrész ellátottság és rossz az anyagminőség. És hiába szeretsz barkácsolni, kezdőként még egy minőségi robogón is súlyos hibákat lehet véteni. Ezt tapasztalatból mondom.
Az 50es kategória királyai még mindig a japán és olasz robogók. A keeway neve is csak azért ér valamit, mert ügyesen másoltak, és kb elérték a japán színvonalat. Azt javaslom, hogy még keresgélj, hátha találsz egy neked valót az elmúlt 25-30év terméséből. Egy agyonvert honda, yamaha, malaguti is jobban megy a CPInél. És ha az az érv, ellenük, hogy ezekből milyen sok van és ezért unalmas, akkor még mindig ott a lehetőséged olyanra festeni amilyenre akarod, ahányszor akarod mindenféle papírozás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!