Konkrétan melyik Isuzu dízel Opelok esetén?
# 2-es válaszoló vagyok.
Igen, ismerem a Z17DTH 101 lóerős 240 Nm-es motort. Vezettem elég sokat ilyen autót. Az is Isuzu blokkos, nem rossz. Nekem a H Astrámban Z17DTR van. Ebben is ugyan az a blokk, csak a körítés kicsit továbbfejlesztett, újabb. Így 101 lóerő helyett 125-öt tud. 240 Nm helyett 280-at. Ha lepadlózom ez még jobban hátba vág. Hagytam már vele ott a 101 lóerős változatot, érezhetően erősebb. Ennél nagyobb teljesítményű, nyomatékú autó utcára szerintem felesleges.
Veszélyes?! Ezt hogy érted?
Ha jobban odalépsz, érzed a gyorsulást. Ennyi. Nem úgy mint mondjuk egy 1.4-es benzines Szintén Opelnál, ahol ha padlóig lenyomod a gázpedált, nem történik szinte semmi, csak lassan komótosan elkezd gyorsulgatni.
Azért ez az 1.7-es is egy "kisdízel", ezt ne felejtsük, nem versenyautó, koránt sem.
Amúgy ha egy 1.7-es ilyen nyomatékos, képzelheted milyen egy 4.2-es ami dízel! Egyszer volt alkalmam egy ilyen Audit vezetni. Élmény volt, de mindennapi használatra ha tehetném se venném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!