Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen alacsony fogyasztás...

Ilyen alacsony fogyasztás létezik?

Figyelt kérdés

Autó: E36 BMW 318i.

1.8-as motor.

Már negyedszer játszottam el, de mindig ugyan az.

Csontra kiürítem a tankot, mikor kifogyott, 5 ezer forintért tankolok bele. Az ugye 12.8 Liter, vagyis tegnap ennyit tankoltam bele. Ebből megjártam a szükséges utakat, városban is, főúton is, lényeg, hogy 221 km van az autóban. Akárhogy számolom 5.7 L / 100km.

Ez létezik? Valami nem stimm.

2014. nov. 1. 11:48
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
És még beindul, szóval lehet benne pár deci.
2014. nov. 1. 11:49
 2/23 anonim ***** válasza:
Teljesen hihető, ideális körülmények között, jó állapotban lévő kocsival elérhető ilyen fogyasztás, de gondolom azért ehhez elég lábujjhegyen kell vele közlekedni. Nekem 1.8 - as Hondám van, ha nagyon centizgetném, lemenne 6 liter környékére a fogyasztása - volt már rá példa - más kérdés, hogy sokat autópályázom, meg egyébként sem tudom megállni, hogy toljam neki, de így is 7.2 - 7.5 körül eszik. Tehát nem lehetetlenség.
2014. nov. 1. 12:07
 3/23 anonim ***** válasza:
Nekem elég hihetetlennek tűnik. 1.8-as Focusom van, vegyes használatban rendszeresen elkéri a 8,5 litert. Pályán se megy 7 alá, igaz, ott meg rendszerint 150-el szoktam közlekedni.
2014. nov. 1. 12:32
 4/23 A kérdező kommentje:

Az igaz hogy amikor elérem a megfelelő sebességet, nagylábujjal nyomom csak a gázt, éppen hogy tartsa a sebességet. De számomra akkor is hihetetlen, mivel az édesapám 1.6-os Xsara picassoja, ami 2001-es, beveri simán a 6.5-7 litert.

Ez pedig egy 1992-es BMW.

Mindenki a fogyasztás miatt intett óva.

2014. nov. 1. 12:37
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

ez így nem igazán pontos, mivel nem tudod mennyi van még a tankban, a mérő nem igazán mutat pontosan...

tankold tele kattanásig, majd menj vele pár száz km-t, következő tankolásnál ugyanazon a kúton tankolj ugyanúgy kattanásig, akkor fogod megkapni pontosan a fogyasztást

2014. nov. 1. 15:14
 6/23 anonim ***** válasza:

Ne igy szamold a fogyasztast.

Tankold tele az elso lekattanasig, nullazd le a napi kilometert, aztan jarj vele nehany szaz kilometert es megint tankold tele az elso kattanasig. Ekkor lesz hellyel-kozzel pontos fogyasztasi erteked.

2014. nov. 1. 15:45
 7/23 anonim ***** válasza:
ehh, ez van ha az ember nem olvassa el vegig a valaszokat :)
2014. nov. 1. 15:46
 8/23 anonim ***** válasza:
Országúton reális. A hármas bömmerhez a legideálisabb az 18i fogyasztás szempontjából. A 16i már azért fogyaszt jobban, mert túl gyenge, a 20i meg azért, mert már nagy.
2014. nov. 1. 15:48
 9/23 anonim ***** válasza:

Hát ezek után már nem csodálkozom, amikor a TDI-sek nyomatják a 4 literes fogyasztásokat.

Ahogy írták, mérd teletankolással. Én nem nagyon tudom elhinni, hogy 2-3 literrel a többség alá menj fogyasztásban.

2014. nov. 1. 16:10
 10/23 anonim ***** válasza:
Nem lehet ilyen kevés a fogyasztás, valamit rosszul csinálsz.
2014. nov. 1. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!