Menyit fogyaszt az autó ha be van gyújtva?
Diesel autórol lenne szó.
Csak annyi, hogy zúg és áll egyhelyben.
100 km-s fogyasztásra hogyan jönnék ki? (tudom nem mozdul az autó, de kilehet számolni)
És a benzines?
100 kilométeres fogyasztást egy helyben mérni nem lehet. Nem is lehet kiszámolni!
Óránként viszont kábé egy-másfél litert fogyaszt.
Szerintem is valahogy ki lehet számolni,mert az én autóm mutatja a pillanatnyi fogyasztást és ha egy helyben áll és alapjáraton megy akkor is írja hogy a pillanatnyi fogyasztás xL/100km
Az én autóm Mazda3 1.6 DCI és 0.4L/100Km-t ír.
Az apum kocsija VW Jetta 2.0 TDI 0.8L/100Km.
A VW golf4 1.4 Benzines 0.5-0.6L/100Km-t ír.
Ezeket az adatokat épp most mértem meg a te kedvedért és szerintem a saját autódat ezekhez viszonyítva kiszámíthatod nagyjából.
"Az én autóm Mazda3 1.6 DCI és 0.4L/100Km-t ír."
Meg van tehát oldva az üzemanyag fogyasztás minimalizásának a titka. Most már csak azt kéne tudni, hogy egy helyben állva hogyan tegyünk meg 100km-t. :)
inkább pontosabb az óránkénti fogyasztás.
azt ki lehet számolni kb. hogy percenként hány forintot éget el? átlag autó, nem suv, nem 3.0 literes
Egy 2000cm3 körüli benzines, meleg alapjáraton klíma, lámpa, nélkül kb. 0.7-1 liter benzint éget el. Számoljunk 8decivel: 60perc alatt 8deci, akkor 1 perc alatt 8/60=0,134deci benzin fogy el.
Azért benzint írtam, mert nekünk az van és az ezt írja, diesel egy picivel kevesebbet fogyaszt, mondjuk 0,5-0,8deci óránként.
Nekem dízelem van (Opel 1.7CDTI) ez alapjáraton meleg motornál 0,3 l/h-t ír ki.
Hidegindítás után 1 l/h körül van.
Ha hidegen indítjuk, 1 perc járatás kb 6,60 Ft kerül.
Matematikailag ha 100km-re akarnánk vetíteni, nem értelmezhető a fogyasztás, hiszen a nullával való osztás nem értelmezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!