Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lejtőn parkolás télen?

Mona-lisa kérdése:

Lejtőn parkolás télen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ahol lakom, csak lejtőn tudok parkolni. Kérdésem, hogy télen tényleg nem okos dolog kéziféket használni? Ha kézi nélkül, csak sebességben hagyom a kocsit, az biztosan megtartja? Nem szeretnék arra ébredni reggel, hogy lent vár valahol... :/ Járdaszegély nincs, így az sem szolgálhat biztosítékként, ha arrafelé fordítom a kormányt. Mit javasoltok?

Továbbá leírná nekem valaki, hogy mi a helyes? Ha megállok, sebességbe teszem, motort leállítom.... vagy tényleg először be kell húzni a kéziféket, és utána sebességbe tenni, majd kézit kiengedni? Már olvastam mindenfélét, teljesen belebonyolódtam.

Köszönettel

Egy kezdő vezető :)

2014. okt. 26. 18:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Az autó orra álljon emelkedőnek felfele, és a sebességváltót hagyd egyesben. Ez a legtöbb emelkedőn elég a stabil parkoláshoz. Ha nem, akkor kövekkel vagy más támasztékokkal kitámaszthatod a kerekeket.

lásd még: [link]

2014. okt. 26. 19:08
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm ki szokta kötni a kocsit egy spaniferrel a fához. nem használ se kéziféket se sebességbe nem hagyja, a vonóhorog meg a helyén marad.
2014. okt. 26. 19:14
 3/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
Több autóm volt már, többféle kategória (Daihatsu, Ford, Volvo), és mindig kézifék+sebességgel parkolok. Sose volt még beragadva, pedig kint áll mind az udvaron. A legnagyobb fagyban sem.
2014. okt. 26. 19:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Ne ez engem is érdekel :)

Most lesz az első telem, az utcán parkolok és nálunk is lejtős.

Nekem is azt mondták, hogy nem szabad behúzni a kéziféket, de én is félek, hogy csak a sebességben hagyás nem tartja meg.

Én olyan láttam az utcán, hogy a négy kerék mögé egy-egy téglát raktak. Ez jó megoldás lehet?

Egyébként ha kéziféket használok, és megfagy, akkor annak milyen következménye lehet? Csak nem tudok elindulni? Vagy okoz valamilyen kárt?

2014. okt. 26. 19:29
 5/14 anonim ***** válasza:

"Egyébként ha kéziféket használok, és megfagy, akkor annak milyen következménye lehet? Csak nem tudok elindulni? Vagy okoz valamilyen kárt?"

El is tudsz indulni. ÉS jó esetben hamar feltűnik hogy valami nincs rendben(hogy nem forognak a hátsó kerekek)

Ha nem indulsz el akkor majd jó lesz. Ha kiolvad.

Ha jó a motor akkor sebességben aligha fog elgurulni kézifék nélkül sem. De ha biztosra akarsz menni akkor tegyél valamit a kerék alá.

2014. okt. 26. 20:03
 6/14 anonim ***** válasza:

Meg kell győződni arról hogy a kézifékkötél hajlamos-e beázni. Ha igen, akkor fagyban nem célszerű behúzni. Ha nincs ilyen gondja a kocsinak, akkor nyugodtan rögzítsük kézifékkel IS! az autót, azon kívül hogy sebességben hagyjuk (ha lejtőn áll az autó akkor egyesbe a váltót, ha emelkedőn akkor hátramenetbe).

Célszerű lehet akkor próbálkozni mikor másnap nem kell időre mennünk sehova pláne nem a melóhelyre, így ha beragad a kézifék, akkor megvárhatjuk míg nap közben esetleg kienged.

2014. okt. 26. 20:27
 7/14 anonim ***** válasza:

"Meg kell győződni arról hogy a kézifékkötél hajlamos-e beázni."

Ha elviszem szervizbe, akkor ezt egyértelműen meg tudják állapítani?

2014. okt. 26. 20:29
 8/14 anonim ***** válasza:

A kézifék behúzásának menete:

Leparkolunk az autóval, nyomjuk a lábféket, kivesszük a váltót üresbe, közben behúzzuk a kéziféket. Leállítjuk a motort, sebességbe tesszük a váltót, felengedjük a kuplungot és végül felengedjük a fékpedált is.

2014. okt. 26. 20:30
 9/14 anonim ***** válasza:
89%
#7: Meg fogják tudni mondani, igen.
2014. okt. 26. 20:31
 10/14 anonim ***** válasza:
Általában akkor ázik be a kézifékkötél ha megsérül a műanyag bevonat a bowdenházon. Ha ilyet tapasztalunk szemrevételezéssel akkor meg kell tiszítani a felületét és jól betekerni szigszalaggal. Ha a végén ázik be (nem a fékdobban) akkor oda meg valami vízvetőt kell felszerkeszteni és/vagy befújni a bowdenbe egy kis WD-40-et.
2014. okt. 26. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!