Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régi nagy álmom az autó. De...

Régi nagy álmom az autó. De melyik legyen az?

Figyelt kérdés

3 eve van jogsim, azota vezetek minden nap 15 km-t (oda vissza kocsival a munkahelyem). Ciki vagy nem.. egy Polski Fiat. Nagypapamtol kaptam.

Egyre kevesbbe erzem biztonsagosnak ezert szeretnem lecserelni. 2 millio forintig maximum..

Mindenkeppen legyen dizeles :))

Ezekben gondolkodom:

Fiat 500 1.3 diesel

Opel Tigra 1.3 disele cabrio

Peugeot 207 1.4 HDI

2014. okt. 25. 19:16
 1/9 lupara ***** válasza:
59%
Ha hosszútávon a napi 15km-t tartod,ne ragaszkodj "mindenképpen" a dieselekhez.Ilyen távon nem tudják felvenni az üzemi hőfokot,kopnak erősen,stb.(Benzinesek jobban tűrik a rővid távot.Szerintem:bejárni Suzuki,Polákod(feljavitva ha kell).Dieselből ha nem meggyőzők az érveim,Peugeot 207 1.4HDI alaposan körüljárva.
2014. okt. 25. 20:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is a 207 a nyerő. A HDI motorok elég jók. Csak tényleg legyen beiktatva több kilométeres táv néha, amint látom meg is lesz. A napi 2x7 km már éppen elég, de azért néha egyhuzamban legyen hosszabb táv is, mert a dízeles sajátosságai miatt "ellustul", ami rángatásban is jelentkezhet. Kicsit kényes a turbóra, de ha hidegen nem hajtod és megállás után járatod még a motort másfél percig hogy lehűljön, gyakran cserélsz olajat, akkor cserébe elég hosszú életű lesz.
2014. okt. 25. 20:58
 3/9 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat!

a polski amilyen mini, annyira sokat fogyaszt.. 8-9L varosban, plane a hidegben...

tudatosna rtikan hasznalom, csak annyit amennyit muszaly.. felek is benne es aranytalanulsokat is eszik, illetve ne is a legkenyelmesebb.

mivel imadok vezetni termesztesen hatvanyozottan tobbet hasznalnam a dizeles ujabbat :))

2014. okt. 26. 17:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Régit és nagyot akarsz venni? Az amerikaiak mind ilyen. Vagy a Volga is ez.
2014. okt. 28. 08:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Én az Opel Tigrát mondanám. Opelben még nem csalódtam, a Fiatban és a Peugeot-ban nem bízom (ezzel tudom, hogy van, aki vitatkozna...). A 207-es mondjuk a legjobb Peugeot-k egyike, de én akkor sem azt venném. Annyival jobb a Tigrától, hogy tágasabb.
2014. okt. 31. 19:14
 6/9 anonim ***** válasza:

De mennyi az a több? Napi 15 km helyett 40? Ilyen távra benzines-t ajánlok, a benzines 800m alatt eléri az üzemi hőfokot, és bemelegszik. Ellentétben a dízellel, amelynél 2km-et megyünk és éppen eléri az 50 fokot.

Ha mindenképpen diesel kell, akkor Peugeot. A francia kocsik nagyon kényelmesek a HDI motorok pedig nagyon jók.

2014. okt. 31. 19:17
 7/9 anonim ***** válasza:

ilyen kevesre csak benzin es 2.0-2.8 korul mert kibirhato az a plusz benzin ahhoz amit nyujt.

2misibol nagyon jo tipptopp mercit, bmw t kapni.

2014. okt. 31. 20:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Mért nem mindjárt 5 literes Maseratit vegyen, mert az is kapható 2 millióért?

2 millióért egyáltalán a népszerűbb autókból is (mint Ford, Opel, és hasonlók) éppenhogy már találni elfogadható állapotút.

1.5 millióért én még csak olyan autókat találtam, bármilyen típusból, ahol kompromisszumokat kellett kötni, vagy rozsdásodtak és rossz volt a motor, vagy a motor volt jó, de majd szétesett az autó, a sok kilométer meg alap volt, esetleg visszatekerve.

2014. nov. 1. 15:56
 9/9 anonim ***** válasza:

...mert 3liter felett már felesleges de a 2liter kell egy nagyobb kasztnihoz amibe tud pakolni, hogy kényelmes és dinamikus legyen.

Nekem mindig is 2-3közötti kocsijaim voltak, most is 2literes van.

2ezres benyás átlagban elmegy 8-10literrel finomkodva 7-8 állatkodva 10-12.

Ez akárhogy is nézem +2 +3 liter többlet egy picihez.

Most nem az extra piciket mondom amibe pakolni se tud meg 90 felett kiesik a motor úgy pörög.

Városon kívül beállok 140-160ra és 7-8literen áll a mutató.A sok város és előzés,fékezés amikor kiugrik 30+ litere....

2014. nov. 1. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!