Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Daewoo Lanos milyen autó?

Daewoo Lanos milyen autó?

Figyelt kérdés

Első autónak ideális? 1997-2000 évjáratot néztem.

Van egy konkrét kiszemelt is 1.6 benzinmotorral. Drága hozzá az alkatrész? Mennyire szervizigényes? Évi 3000km-t mennék kb vele, arra jó választás?

Amit kinéztem, az 250ezer lenne, elég kulturált és friss műszakival adják.

2014. okt. 21. 20:32
1 2
 11/15 anonim válasza:
130-140 km/ó-t hosszú távon/5-6 ó egyhuzamba még bírja.Hegymenet nem az erőssége 8-8,5 l/100 km-es fogyasztás, lassuló tempó és visszaváltás a sebességváltóval akár kettes fokozatig jellemzi.Legjobban a vízszintes utat kedveli autópályán/ 6-6,5 l/100 km/ 150 km/ó-nál itt is megeszi a 7-7,5 l-t 100 km-en. Jól bírja a terhelést a tetőcsomagtartón 50-70 kg 10 órán keresztül rendszeresen évi 12 alkalommal is úgy hogy a fülkében is van terhelés. Csak lassú kopás lép föl ilyenkor. Nem korszerűtlen,télen nyáron,nagy esőben és hőségben is lehet vele családdal közlekedni.De ne legyünk 175 cm-nél magasabbak mert kényelmetlen lesz. Erössebb terheléskor mindig tönkrement valami Pld:első fényszóró világítás kábele oxidálodott/zárlatos lett/azért a szakaszt át kellett forrasztani/ csak szakember/,gömbcsuklók a kormány összekötöknél elkoptak/saját szerelés/,klíma berendezés tömítetlen lett-csere a bontóban /csak szakember/,Lambda szonda a motornál átégett tömítés miatt fahrs levegőt kapott így sárga ikon jelzés a műszerfalon és gyenge, hangos motor müködés/csak szerelő/, gumiabroncsban szakadt acélszál miatt kormányrezgés, majd defekt ezért egy pár autógumi csere/saját munka/,katalizátor és kipufogódob kilyukadt, elrohadt ezért cserék/nagy szakértelemmel csere a berohadt csavarok miatt,belső világítás ködfényszóró,ablaktörlő elektromos rendszerének összeomlása vezeték zárlatok miatt/csak szerelő/,klíma motor nem működött mert a biztósítékdobozban lévő egyenirányító biztosíték tönkre ment/csak szakember/ kézifékkar kilazulása ezért csak kicsit fog a rögzítő fék/elkopott a fékdob és komplett hátsó fékcsere és beállítás csak szakember/,fényszóró magasságállító motor megszorulása/csere csak szakember/ Majd a szakember által elvégzett javítás utáni függesztőkar lecsavarodása és leszakadása??/csak szakember/.Az autó gyorsulása nem teszi lehetővé a biztonságos előzését konvojnak, hosszabb járműveknek szembejövő járművek esetén csak nagy rutinnal. Kb:16-20 éves típus a múzeumba való,mert majd minden alkatrészét ki kell cserélni addig/ az alváz és a karok rudazatok,csuklók veszélyesen kezdenek oxidálódni,kerékcsapágyak életveszélyesen megkophatnak a nagyobb terhelések után és kiolvadnak menet közben ami azonnali erős imbolygást okoz. Ugyhogy ezeket az autó élettartalma alatt többszörcserélni kell és párban! Ezek csak a jellemző és drágább hibák amik előfordultak de hengerfejfedél tömítés csere, akkumulátor csere, gyertyacsere stb természetes. Hogy ezek után mégis miért közepesre ítélem meg a járművet? Mert olcsó az alkatrésze, szinte minden kapható belőle, értenek hozzá és mert máig is működik hegyen-völgyön, télen-nyáron, terheléssel s nemsokára 170 ezer km lesz benne 7-8 l/100 km-es fogyasztással, /nem tragikus 2 l-es motorolaj fogyasztással 10 ezer km-enként/ 16 éves korában.Remélem tudtam segíteni."jobb későn mint soha"
2016. okt. 9. 18:35
 12/15 anonim válasza:
Tudom, hogy régi kérdés, de leírom a véleményem a Lanosról. Szóval 2005-ben vett apukám egy Lanost és a 7 év alatt (mivel 7 évig volt velünk) csak egy olajcsere kellett, azon kívül semmi. Persze volt már defekt, de az benne van a pakliban. Amúgy nagyon jó kis kocsi volt, jól húzott. A csomagtartó 250 l, de az nem vészes szerintem. Mást nem tudok mondani a Daewooról csak annyit hogy jó kis kocsi.
2017. szept. 17. 12:47
 13/15 anonim válasza:
Én első autónak inkább 1.5 lanost vettem, mint papír doboz suzukit! 200eft volt az ára. Gondoltam majd lecserélem, de annyira megszeretem, hogy nem igazán tervezek másikat venni, mert a célnak megfelel. Már lassan 2éve használom és olajcserén kivül semmit nem költöttem rá.Kapott friss műszakit! A szerelő szerint nagyon egybe van az autó. Nincs luxus,de teszi a dolgát! Ahogy szokták mondani az a jó autó amelyikre nem kell költeni. Fogyasztása átlag 7L/100km. A lényeg jobb mint egy suzuki!
2018. szept. 25. 22:54
 14/15 anonim ***** válasza:

"...a 7 év alatt (mivel 7 évig volt velünk) csak egy olajcsere kellett..."

Jesszus, 7 évig ugyan azzal az olajjal jártatok?! Szegény autó... :(

2018. szept. 26. 07:55
 15/15 anonim válasza:

Nagyon megbízható autó. Mondjuk az én 18 éves Lanosomnak én vagyok az első tulajdonosa. Bármikor el mernék indulni egy 3000 km-es útra úgy, hogy csak a folyadék szinteket és a guminyomást ellenőrzöm előtte. Két éve Olaszországban 6 nap alatt több mint 3000 km-t mentünk elég durva autópáyatempóban. 4 személy, klíma: 8 l / 100 km.

Minden autóra oda kell figyelni és sokkal olcsóbb időben kijavíttatni a hibákat.

2019. jún. 8. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!