Ha egy szgk önindítóját kiszerelve hosszabb ideig járatom kis terheléssel (kisebbel, mint a motor indítása), túl fog melegedni, vagy van valamilyen hűtése?
Figyelt kérdés
Egy 1:4 méretű modell terepjáró tervezésébe fogtam és a hajtáshoz használnám a villanymotort, a behúzó tekercs nélkül.2014. okt. 18. 20:46
11/16 anonim válasza:
Csak azt, hogy olyan embernek ne adjon elektromos cuccokat, aki szerint a feszültség növekedésével csökken az áramerősség.
12/16 A kérdező kommentje:
haha :D jók vagytok
2014. okt. 19. 00:31
13/16 anonim válasza:
Na most gondolom hogy akkor sincs világvége ha tönkremegy az önindító, bontóban veszel másikat. Szerintem nem fog tönkremenni a motor ha nem akkora terhelést kap mint amekkorát eredeti funkciója szerint kapna. Próbáld ki, gondolom ez anyagilag nem fog földhöz vágni, mert ha nem lenne rá zsé akkor nem is tervezgetnél ilyen járművet.
14/16 anonim válasza:
Minek próbálná ki, ha elmondtuk neki, hogy tönkremegy?
15/16 anonim válasza:
Az önindító egy soros gerjesztésű motor. Az indító árama és nyomatéka nagyon nagy (ezért kell az autóba speciális indító akkumulátor). A fordulatszám emelkedésével a nyomatéka csökken. Terhelés nélkül csak erősen csökkentett feszültségről üzemeltethető.
Nagyon komoly vezérlőelektronikával esetleg a folyamatos üzem megoldható, de ez akkor is egy adott célra kifejlesztett nagyon speciális motor
16/16 A kérdező kommentje:
Rendben keresek másik motort, köszönöm! Ha nem muszáj nem teszem tönkre, nem lenne nagy veszteség, de ki tudja, mire lehet még jó. Majd ha kitalálok valamit amihez nagy nyomaték kell és nem folyamatos üzemben lenne használva akkor bele építem.
2014. okt. 19. 18:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!