Egy TDI jó lenne erre a célra?
Szeretnék idővel egy autót venni..
Vagy egy II-es vagy egy III-mas golfot szeretnék venni 1.9 TDI motorral..
Vezettem egy TDI-t és megtetszett,pedig szerintem nem ment úgy ahogy kellett volna mert melós autónak használták..
Olyan autót szeretnék ami megy is ha kell,de azért nem eszeik 8liternél többet..
Ha 5ajtós az nem gond,sőt..de ha csak 3 ajtós az sem gáz..
Én is mostanság tervezem az autóvásárlást és golfot szeretnék. A 2-es és a 3-as között variálok, még nem sikerült dűlőre jutnom. Sokat olvasgattam és kérdezősködtem a témával kapcsolatban.
Először is mérlegelned kell ha számít a biztonság és a kényelem, akkor mindenképpen a 3-as golfot ajánlanám. Ha 8 liter alatt szeretnél mászkálni akkor szóba jöhet az 1.6 101le vagy 1.9 TDI 90/110le. A Benzines se megy rosszul, de ezek a TDI-k nekem nagyon tetszenek. Ha kifogsz egy jó állapotút és vigyázol rá akkor az nagyon sokáig autó lesz. Ha hosszú távra szeretnéd használni akkor mindenképpen a dízelt ajánlanám, de ha csak 10- 15kmétereket szeretnél menni vele egyhuzamban akkor a benzinest. A 110le-s nyomatékosabb, de szerviz igényesebb is és van egykét alkatrészbeli különbség amik ha tönkremennek lehet a zsebbe nyúlni. Ezzel ellentétben a 90le nem annyira szerviz igényes, de mind kettőből nehéz jó állapotút kifogni. Azt ajánlom hogy télen meny -10 fokban ha akkor elindul elsőre ott nem lehet nagy probléma, de azért ha van hozzáértő szerelő ismerősöd nem árt ha elkísér.
A 2-esek sokkal fapadosabbak de viszont annál nagyobb az élmény. 1.3, 1.6d, 1.6td, 1.6 mind szóba jöhet ezek nem nagyon esznek 8liter felett ha jó állapotúak és értelmesen van használva.
Ami mind kettőnek komoly problémája az a rohadás. Ha van rá lehetőséged akkor egy lakatost is vigyél magaddal, festékmérőt és hasonló csodaszereket.
Egy szó mint száz nagyon jó autók, de könnyen ki lehet fogni egy rosszat úgyhogy én azt ajánlom neked, hogyha nem sürgős ne kapkod el. Néz meg többet is mielőtt döntenél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!