Ti vennétek Lancia Lybra-t 1.6-os benzinmotorral?
Figyelt kérdés
Nagyon tetszik ez az autó, az 1.6-os Fiat motorról pedig sok jót olvastam. Ha jól tudom, a Bravo-kban is ez van.
Vagy inkább 1.9 dízel?
2014. okt. 15. 15:29
1/8 anonim válasza:
Csak óvatosan a Lybrával! Legutóbb amit csináltam, 12 éves korára porig volt rohadva.
2/8 A kérdező kommentje:
És ez általános gond? Mert lehet, hogy csak olaszból volt behozva, és az ottani tengeri levegő kikészítette.
2014. okt. 15. 19:18
3/8 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy általános gond-e, ritkán javítok ilyet, de ezt teljesen szét kellett szedni. Kívülről nem is nézett ki rosszul, aztán mikor már kiürült a kaszni, kiderült, hogy kukába való az egész.
4/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ. Mondjuk igaz, hogy olasz autó, és 12-15 év körüli már. Az olasz ilyen korú kocsikról pedig sokat hallani, hogy szétrohadnak.
2014. okt. 17. 12:06
5/8 anonim válasza:
Biztos, hogy találni belőle megkímélt, szép példányokat, csak oda kell figyelni. Egyébként egy kényelmes nagy batár, tele mindenféle extrával, ebben még gyári mélynyomó is volt :) Nem tudom az 1,6-os motor mennyire elég egy ekkora járgányhoz, akinek csináltam a gépet, ő a 2,4JTD motorra esküdött.
6/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, elég-e hozzá az 1.6-os motor. 1300kg körüli a kocsi. A szüleimnek van egy 2004-es Lancer sedan-ja, az 1.3-as motorral van szerelve. Az is hasonló méretű autó, és gond nélkül viszi a kasztnit, mellette pedig elég gazdaságos is, 6l-es átlagokat produkál vegyes használatban.
Ez az 1.6-os Fiat motor biztos többet eszik, de erősebb is, ebből gondoltam, hogy talán elég lenne bele. De most elbizonytalanítottál. Egyébként néztem Fiat Bravo-król véleményeket, abban is ez az 1.6-os a legelterjedtebb motor. A legtöbben dicsérik.
2014. okt. 18. 18:13
7/8 anonim válasza:
szerintem nem válaszd ilyen kis motorral, pláne nem benzinessel. Csak egy példa, nekem van egy 1.9 JTD motorral szerelt Fiat-om és 5-6 liter körül eszik 107 lóerővel. Faternak van egy 1.2-es 3 hengeres Skoda Fabia (ferdehátú) kocsija ami 47 kW vagy lóerő, hirtelen nem is tudom, az pedig eszik 6 liter körül. Szóval nekem a több mint 700 köbcentivel nagyobb, kétszer olyan lóerős és 1 hengerrel többel szerelt Fiatom annyit kajál mint a pici benzinmotor, pedig a Fabia olyan 900-1000 kg körül van, nekem meg a Fiat 1380 kg. Jah, és én megyek vele autópályán 150-160 km/h-val és meg sem kottyan neki, a Fabia meg 147 km/h-nál padlón van. Én mindig a dízel autót kedveltem, kilométerben többet megy, erősebb, takarékosabb stb.
8/8 anonim válasza:
1.9 jóval nagyobb vezetési élményt nyújt sokkal jobb a hatásfoka és fogyasztása is. 1.6-ban viszont kevesebb a hibalehetőség de ennek ellenére Én 1.9jtd-t választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!