Mért van az hogy a média azt harsogja, hogy mától 9Ft-tal csökkent literenként a benzin ára, miközben a valóság 4-5Ft-os csökkenés?
Ma reggel munkába jövet direkt figyeltem az ár kiírásokat. 4 kút előtt is elmentem. Igaz egyik sem MOL volt, hanem 2 OMV, 1 Agip és 1 Shell. Mindegyiknél kivétel nélkül 4-5Ft-os csökkenés volt csak.
Akkor a maradék 4-5Ft hova lesz? Azt lenyelik a kutak extra profitként? Mert hogy ők is Moltól veszik és elvileg a Mol a nagykerárakat csökkentette 9Ft-tal. Tehát a nagykerár és a végfelhasználó közötti 4-5Ft-os különbség tűnik el valahova, valakinek a zsebébe...
Ilyenkor mindig a nagyker ár változását mondják be. Így simán lehet eltérés kutanként. Valamiből a benzinkutasnak is meg kell élnie.
Ez ugyanolyan mintha egy pékség azt mondaná hogy mától 10 forinttal olcsóbban adja a bevásárlóközpontoknak a kenyeret. Utána a bevásárlóközpontok ráírnak egy nekik tetsző árat.
Nem is azt kérdeztem, hogy mért nem forintra annyi minden kúton a benzin!
De azért a tendencia és annak mértéke lehetne hasonló. Szegény kutak akkor eddig jótékonyságból ingyen dolgoztak?
minden kútnak van egy saját árszínvonala, függően attól hol van, mennyi és milyen kút van körülötte, milyen extra szolgáltatásokat ad
pl. az ország legdrágább kútja a mészáros utcai, itt akár 30-50forinttal is több lehet 1 liter üzemanyag mint az ország legolcsóbb kútján, mégis állandó teltház van náluk
igen, a különbözetet "lenyelik" ebből élnek
a fogyasztó ha tudatos nem vásárol náluk, akkor csökkentik az árat, erre nincs szükség mert ez az ország egy pénzügyi analfabéta
holtankoljak.hu-n meg tudod nézni hol olcsó
"Szegény kutak akkor eddig jótékonyságból ingyen dolgoztak?"
Nem. Eddig is volt nyereségük. Csak most több lesz. Rossz környéken laksz.
Tényleg nem túl jó környék: Budapest, azon belül Dél-Pest. De még mindig olcsóbb mint otthon Pécsen. Ott általában jó 10Ft-tal drágább még a legolcsóbb kút is. Így ha tehetem úgy időzítem, hogy Bp-en tudjak tankolni.
A holtankoljak.hu-val meg csak az a bajom, hogy használhatatlan. Ezen az új térképes megjelenítésen egy csomó kút fel sincs tüntetve. Ami meg fönt van, azokhoz 90%-ban nincs ár írva. Így gyakorlatilag semmit nem ér az oldal. :(
Tudom. Én speciel prémiumot szoktam tankolni egy bizonyos kúthálózatnál, mert mérhető a fogyasztásbeli különbség. De a felár általában mindig fix 35Ft literenként az alap változathoz képest.
Sok kutat leteszteltem én is, mert hetente elautózok 30-35 litert saját zsebből.
Pénteken megint 9Ft-tal csökkena benzin és 5-tel a dízel ára. Kíváncsi vagyok ebből a kutakon mennyi érződik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!