Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Babetta 210 Nem indul, miért?...

_Goodlife_ kérdése:

Babetta 210 Nem indul, miért? Többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni.Van egy babetta 210-es kismotorom, de sehogy nem akar beindulni:°

3x takarítottam ki a karbit.gyertya csere,elvileg be van állítva a gyújtás.de semmi..

Egyszer adott egy kis "életjelet" a karbiba öntöttem egy kis benzint és mintha indult volna,de mégse. Valószínű hogy kevés benzint kap??ha nem az a probléma,akor mi? Semmi ötletem sincs!!!!

A másik kérdésem hogy kompressziót lehet állítaní?

Benzin szintet hogy állítsam be?

Elektronikát mihez és hogy kell állítani?

Köszönöm a segítséget!!

4napja kaptam, eddig sose szereltem,foglalkoztam ilyennel!

2014. okt. 14. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Először ellenőrizd hogy van-e gyújtószikra. A kiszerelt gyújtógyertyát helyezd vissza a gyertyapipába, majd a gyertya fémes részét érintsd a hengerhez. A motort megforgatva látni kell a szikrát. De légy óvatos, mert ha a nagyfeszültség véletlenül rajtad keresztül kerül a motor testre, az nagyon kellemetlen is lehet attól függően hogy ki mennyire érzékeny az áramütésre.

A kompressziót is megnézheted a kiszerelt gyújtógyertyánál. Befogod a gyertya nyílását, majd a motor főtengelyét megforgatod. Például a gyújtómágnesnél fogva is meg lehet némi nehézséggel. Ekkor a biciklipumpához hasonlóan érezned kell hogy az összesűrített levegő rugalmas. Ez a durva vizsgálat már elég ahhoz hogy a komolyabb kompresszióhiányt meg lehessen állapítani.

Aztán üzemanyag probléma is lehet. A karburátoron van egy tüske oldalt, amit hidegen szoktak benyomni indítás előtt. Ettől kevesebb levegőt kap, a benzin-levegő keverék dúsabb lesz az indításhoz. Ezt is nyomd be, még a jó idő ellenére is próbáld meg így.

Tehát nem vészes a beindítás, hacsak nem állították el nagyon a gyújtást, nem szimmeringes, stb. Valószínű az említett hidegindító pecek benyomásával beindul. Gázadásra az a pecek visszaugrik.

2014. okt. 14. 21:22
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi.

Szikra van,kompresszió van!

Álltalában mindíg úgy probálom indítani,de semmi reakció!

Elektronikát az internet alapján állítottuk be.mármint ott le volt írva lépésről lépésre,annak jónak kell lennie. Más ötlet?

2014. okt. 14. 21:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem egy bonyolult gépezet a Babszi, ha van szikra, a karburátor meg úgy áll ahogy állnia kell, akkor megy. Na most ha a gyújtás le van csekkolva, be van állítva (egyébként Babettán nem kell állítgatni, mert elektronikus az egész, csak ha szét volt szerelve a gyújtás) akkor csak a karbi marad. Arról is keress információt a neten, hogy milyen beállításokat igényel. Levegőszűrő ugye tiszta?
2014. okt. 15. 06:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy mindent kipucoltál a karbiban,csak épp a főfúvókát nem..:-)

Nade viccet félretéve..fecskendezz benzint a hengerbe,gyertya vissza,majd úgy próbáld.

Ha úgy sem jár pár másodpercig,és van szikra,akkor feladtam..

2014. okt. 15. 08:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Gyári légszűrő van rajta és tiszta.

Karbit csutig szétszedtem és kifujattam mindent kompresszorral. Gyertya helyére fecskendeztem,de semmi. Amint leírtam egyszer adott egy kis pöfögést mikor a karbiba fecskendeztem.

2014. okt. 15. 09:40
 6/9 anonim válasza:
Attól függ ha száraz a gyertyád akkor keveset kap , ha pedig benzines akkor meg sokat,vagy nincs szikra ami elégesse azt .
2014. okt. 15. 17:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi, ezek a problémák megoldódtak. Most az a gond hogy beindul a motor megy is...csak van hogy a tankból nem megy bele a karbiba a benzin...látszik is hogy félig van tele a cső..! Úszókon is állítottam,de ugyan az. Mi lehet a gond??
2014. okt. 15. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Benzincsap szűrője van eldugulva. Egyébként az hogy levegőt látsz a benzincsőben nem jelenti azt feltétlenül hogy nem jut elég benzin a karbiba.
2014. okt. 16. 06:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Az volt a lényeg hogy megnyitpm a benzincsapot bele megy a benzin a karbiba,utána ugyebár a tűszelep lezár,de ha kifogy a benya a karbiból nem ment bele újjra.,de elvileg már ez a hiba is megoldódott!!köszi a segitséget!!
2014. okt. 16. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!