BMW 750i drasztikus olajfogyasztás?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, esetleg volt-e már valakinek hasonló gondja, mint nekem? Az autó egy 2009-es BMW 750i F01 kasztni, (4,4L twinturbo, 300kW, benzines). A probléma az, hogy az autó 1000km-enként megeszik 1- 1,5L olajat. (Castrol Edge 5W30 van benne). Eddig ez 6-7000 km-enként volt kb. ahogy a gyári adat is írja. Hirtelen nagyon elkezdte kajálni. Márkaszervízben nemigen tudtak rá mit mondani. Kicsit büdös is a kipufogója, néha füstölget is. Tud esetleg segíteni valaki?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
Márkaszervízben nemigen tudtak rá mit mondani.
Vagy nem hallottad meg hogy többszázerzer a javítás.
Igen, olvastam ma a rossz motorokról :)
Valóban mondtak szép számokat, nem is azzal van a baj, hanem hogy ők sem tudják mi a hiba. Egy márkaszervíznél ezt azért elvárnám, főleg ha 700.000 Ft-ért csinálják meg (amennyiben az a hiba ami..)
A TC cikk egy szavat se hidd el, aki irta annak fogalma sincs az N63-rol, akkora baromsagokat irt rola.
ha az en autom lenne, akkor elso korben megnezetnem a kartergaz-visszavezeto rendszert, a teljes csovezest,a visszacsapo szelepeket, az un. PCV-szelepeket (az N63ben nem a klasszikus PCV van, de hasonlo a funkcioja)es a szelepfedelekben a kartergazlevalasztokat. Nagy valoszinuseggel itt lesz valami meghibasodas vagy eltomodes.
ha ezek teljesen rendben vannak, akkor lehetseges hogy a dugattyugyuruknel van valami gond valamelyik hengerben, de szerintem az kevesbe valoszinu.
Utolsó, köszönöm szépen, valaki végre releváns információt is tudott adni, utánanézetek, futunk vele egy kört.
Még egyszer köszönöm a válaszod.
Nekem ugyan ez a bajom, szerelőm szerint normális... bár én kételkedek benne. A tünetek teljes mértékben megegyeznek, büdös kipufogó 1-1500 km 1 liter olaj, valamint hideg időben fehér füst. Különbség csupán annyi, hogy az enyém egy 2.5-ös hathengeres.
Ha esetleg megtaláltad a hiba okát, rendkívül hálás lennék ha leírnád! Köszönöm!
Bár nem volt még BMW-m, de ez bazi sok olajfogyás!
Nem lehet egészen banális általános oka: kopott dugattyúgyűrűk, kikeményedett szelepszár szimeringek, vagy olajfolyás valahol?
Mennyi km van benn?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!