Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autót készülök venni. Mi...

Első autót készülök venni. Mi az ezzel járó összes fenttartási költség?

Figyelt kérdés
Most készülök első autómat megvenni. Elég járatlan vagyok a papírok ügyében... segítsetek milyen díjak, adók fizetendők egy autó után és milyen rendszerességgel? És mégegy konkrétabb kérdés: a teljesítményadó-kalkulátor az eredményt egy évre számítja? [link]
2010. jan. 23. 15:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A kalkulátor az éves díjat adta meg, legalábbis nekem.

Következzenek először az átírás díjai, bár ezt nem kérdezted, de érdekes lehet :

Kell hozzá : eredetvizsga

Eredetiségellenőrzés hatósági díjai:

személyautó

1400 cm³-ig 17 000 Ft

1401-2000 cm³-ig 18 500 Ft

2001 cm³ felett 20 000 Ft

ILLETÉK

Gépjármű tulajdonjogának megszerzése esetén az illeték mértéke a hajtómotor hengerűrtartalmának minden megkezdett cm³-e után 18 forint, az 1890 cm³-t meghaladó hengerűrtartalmú személygépkocsi és az 500 cm³-t meghaladó hajtómotor lökettérfogatú motorkerékpár esetén minden megkezdett cm³-e után 24 forint. A kizárólag elektromos hajtómotorral ellátott gépjármű esetén az illeték mértéke a hajtómotor teljesítményének minden megkezdett 1 kW-ja után 800 forint. Wankel hajtómotorral üzemelő gépjármű esetén az illeték mértéke a kamratérfogat minden megkezdett cm³-e után 36 Ft.

ELJÁRÁSI DÍJ : 12 000 Ft (6 000 Ft új forgalmi + 6 000 Ft törzskönyv)

ÉRVÉNYES BIZTOSÍTÁS : ez függ az autótól, a tulajtól, stb, stb....

Ezek után, ha már boldogan tulajdonba vetted a gépjárműved, amivel biztosan kalkulálnod kell időközönként :

Kötelező biztosítás (fizetési rendszerességet magad választhatod ki, minél ritkábban fizeted, annál nagyobb a kedvezmény)

Teljesítmény adó : évente, vagy félévente

Tankolás :)

Két évente műszaki vizsga, illetve zöldkártya, illetve az erre történő felkészítés

+ az autó folyamatosan esedékes karbantartásai :

szűrőcserék, olajcsere, fékek, szíjak....

ha használtautót veszel, akkor illik lecserélni a vezérműszíjat, feszítőgörgőt, vízpumpát.

Más hirtelen nem jut eszembe, ha kihagytam valamit, majd kijavítanak a többiek.

Felpontozni nem szégyen :)

2010. jan. 23. 15:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Szoval megveszed az autot.

Utána elkell menned át iratni.

Elsönek is az eredetiség vizsga van az 12000ft.(Tudom hogy volt rola szó hogy megszüntetik de nem tudom mi lett belöle.)

Kötnöd Kell rá biztositást.Az sok mindentől függ.Elsönek is hogy fiu vagy e vagy lány,Hány éves vagy,miota van jogsid,Vidéken laksz-e,Mekkora az autod?

Ez nekem Friss jogsival 20 évesen fiú létemre, 1.2autora egy negyed évem 17000-ft volt.

Ha ezek megvannak akkor el kell menned az okmány irodába.12000ft a törzskönyv és a forgalmi.Plusz a cm3-utáni fizetés.ha jol emlékszem akkor 1.8-as fölött 24forint/cm3 allatta meg 18forint.

Évente kell fizetned a teljesitmény adód

Két évenként pedig a műszakit

Remélem segitettem ha van még kérdésed megprobálok válaszolni

2010. jan. 23. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kb. fél-egy éve, amikor autót akartam venni, kiszámoltam, hogy mennyibe kerülne fenntartani 1-2 típust:

Audi 80 1.6td '90

Átírás: 59084Ft

Havi költség: 8690Ft

Corsa 1.4 '95

Átírás: 54164Ft

Havi költség: 6131Ft

Corsa 1.2 '94

Átírás: 50564Ft

Havi költség: 5985Ft

Mazda 323F 1.6 '89

Átírás: 59265Ft

Havi költség: 8619Ft

Mazda 323F 1.8 '91

Átírás: 63620Ft

Havi költség: 8779Ft

Ferrari 360 Modena

Átírás: 106724Ft

Havi költség: 15545Ft

(utóbbit csak kíváncsiságból számoltam ki)

A havi költségben nincs benne a szervíz, műszaki, zöldkártya.

2010. jan. 23. 19:21
 4/7 anonim ***** válasza:
A pontosság kedvéért leírnád, hogy mit értesz a havi költségek alatt?
2010. jan. 23. 20:50
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! :)
2010. jan. 24. 08:48
 6/7 anonim ***** válasza:
A havi költségben a biztosítás(friss jogsi, vidéki, 18 éves fiú) és a teljesítményadó van csak.
2010. jan. 24. 10:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Épeszű ember biztosítást legalább negyedévente fizet, a teljesítményadót meg félévi, illetve évi ciklusokban lehet. Költség, de én nem sorolnám havi költségnek, bár ez nézőpont kérdése.
2010. jan. 24. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!