Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A téligumiról mi a véleményetek?

A téligumiról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
írjatok le mindent amit gondoltok
2010. jan. 23. 14:41
1 2
 1/16 anonim válasza:
53%
A jeges úton teljesen mindegy, hogy milyen gumi van az autón, az úgyis meg fog csúszni! A téligumi a latykos úton jobban tapad, mint a nyári! kb ennyi
2010. jan. 23. 14:53
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

-7°C alatt a sima, száraz úton is jobban tapad. A nyárigumi ugyanis megkeményedik, a Forma1-ben "szemcsésedésnek" hívják a hasonló jelenséget (csak ott mások a hőmérsékletek).

Vegyük annak az esetét aki nem vesz téligumit: Használja a nyárigumit télen-nyáron, mondjuk másfél-két évig. 3 év alatt két garnitúra gumit kell vennie.

Vegyük azt, aki vesz téligumit: télen a télivel jár, nyáron a nyárival. 3 évente cseréli a télit is (amúgy ritkábban, mert kevesebbet van fent), meg a nyárit is. Pénzben mondjuk 20%-kal fizet többet. De nem csúszkál, ha véletlen ki kell mennie a betondzsungelből nem hal meg az első kanyarban.

TÉVES gondolat, hogy a téligumi jégre való, vagy csak hóba. Oda szögesgumi kell vagy hólánc... A téligumi a hideg, nedves aszfalton lényegesen jobban tapad (nem feltétlen az amelyik akcijóóóóósan ugyannnyi mint a nyári...) mint a nyári. Mégegyszer: SZÁRAZ aszfalton is. Hogy mennyivel? Mondjuk 2m-rel 50-nél. Pont elég, hogy beleszaladj valakibe, vagy neadjisten elüss valakit. Én kötelezővé tenném.

2010. jan. 23. 15:01
 3/16 anonim ***** válasza:
Csak egy tény a téligumiról : Magyarországon nem kötelező télen azt használni. És ez sokat elárul a fontosságáról,de ettől függetlenül mindenki olyat használ ami neki tetszik. Személy szerint ugyanúgy vagyok vele mint a hólánccal, felőlem bárki tehet az autójára hóláncot csak ne legyen kötelező.
2010. jan. 23. 15:03
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem kötelező használni, csak ajánlott, ha szeretnél hasig érő hóban is kaparás nélkül elindulni, a kanyarokat bevenni, meg normálisan megállni. Más esetben elegendő a nyári gumi is.
2010. jan. 23. 15:10
 5/16 anonim ***** válasza:

Mi meg télen-nyáron téligumit használunk. De nagyon fontos, hogy ki, hogyan, hol, mennyit közlekedik. Arra hogy egy évben menjünk max 10.000km-t, ez így nekünk pont jó. Alig használjuk autópályán, nem olyan a vezetési stílusunk, hogy fontos lenne váltogatni.

De szerintem ha valaki nem akar kétfélét megvenni, akkor vegyen télit inkább.

2010. jan. 23. 15:11
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
felesleges pénzkidobás
2010. jan. 23. 15:16
 7/16 anonim ***** válasza:

nyárigumival kapart az autó hóban. (tavaly nyári volt télen is fent) nem is ment a kocsi megtolás nélkül egy takaritatlan elindulási helyről. én is nem egy autót toltam meg hogy elinduljon az.

téli gumival meg kaparás nélkül elindulok. most is esettt az úton megmaradt a hó. eliduláskor fékpróbáztam, és csuszásmentesen fékeztem. az abs is segitett. a téligumi nem csodaszer. nem ugy van hogy téligumim van és megyek ugy mint nyáron. de öröm elindulni egy havas úton.

2010. jan. 23. 15:44
 8/16 anonim ***** válasza:
50%

Magyarország a világ közepe. Itt vannak a legokosabb törvényhozók, és a legokosabb autótulajdonosok is.

Így hál istennek nem kötelező a téli gumi!

Milyen szerencse, hogy olyan semmirekellő országokba mint ausztria, svájc vagy németország be sem engednek téligumi nélkül

(szerk, beengednek, csak megbüntetnek, és nem mehetsz tovább a kocsiddal)

És ugyebár ők úsznak a hitelben...

Igen a világ kétségtelenül egyik leghasznosabb dolga!

Aki nem képes felfogni, hogy egy autó az luxus, és ha már megveszi a kocsiját xszázezer vagy x millió forintért akkor ne legyen akkora skót, hogy megvegyen rá pár tízezer forintért téligumit.

Persze, nem hiszel benne, meg városban laksz, meg neked úgy sem kell.

Addig nem zavar engem se ez a hozzáállás amíg nem kerülsz az 5kmes körzetembe!

Jogod van hülyének lenni, veszélyeztetni másokat viszont nincs!

2010. jan. 23. 16:20
 9/16 anonim ***** válasza:
15:16-nak igazi balfék lehetsz,sose vezettél télen téligumival szerelt autót! Nem írnál zöldségeket.
2010. jan. 23. 16:28
 10/16 anonim ***** válasza:
vélemény? Németországban és más fejlettebb országban már kötelező, akinek nincs 13000 birság(50 eur).
2010. jan. 23. 18:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!