Benzinest vagy dízelt válasszak forgalmira?
Figyelt kérdés
Melyik a jobb és miért?2014. okt. 10. 12:13
2/15 anonim válasza:
Szerintem mindegy. A régi dízeleket azért szerették a tanulók, mert nehéz volt lefullasztani őket. Na ez a maiakra már nem igaz.
3/15 A kérdező kommentje:
A forgalmi oktatásra,de mindegy.Arra vagyok kíváncsi mi a különbség?
2014. okt. 10. 12:32
4/15 anonim válasza:
Ahogy az előbb is leírtam, a tanulás szempontjából nincs lényegi különbség már. Nagy általánosságban a dízel nyomatékosabb, kevésbé kell pörgetni, "mozdonyszerűbb" az ereje, én ezt jobban szeretem mint a benzinest, amit jobban kell pörgetni és nyomatékszegényebb, de általában csendesebb. Kinek a pap, kinek a papné.
5/15 anonim válasza:
Tök mindegy melyiken tanulsz meg vezetni. Dízelen könnyebb, de ha utána beülsz egy benzinesbe otthon, könnyen lefulladsz. Persze a legjobb az lenne ha mindkettőn tudnál tanulni. Én a benzinest ajánlanám, mert akkor később kevesebb meglepetés fog érni.
6/15 A kérdező kommentje:
Én is a benzinesen gondolkozom,mert csak ilyenben ültem (nem vezettem).A dízelről nekem is a mozdony ugrott be.
2014. okt. 10. 12:54
7/15 anonim válasza:
Én örülök, hogy benzinesen tanultam (bár akkor utáltam, sokszor lefulladtam). De utána nem volt vele gondom, az első autóm benzines lett és nem fulladtam le vele.
Egy sulitársam dízelen tanult, nem fulladt le. Aztán neki is benzines lett az első autója és nagyon sokat szenvedett vele.
Szerintem inkább a tanulás alatt bénázzon az ember, mint utána élesben.
8/15 A kérdező kommentje:
Mitől fulladhatok le?
2014. okt. 10. 12:55
9/15 anonim válasza:
Egyszerű fizika. A kerekeket egy bizonyos forgatónyomatékkal hajtja a motor. Az autónak viszont van egy szép kis tömege, és a gumi-aszfalt kapcsolatnál súrlódás áll fent (most tekintsünk el a többi mozgó alkatrésztől). Ahhoz hogy az autó elinduljon, le kell győznie a súrlódást, ami nagy tömegnél jelentps erőhatást igényel. Ha nem jut elegendő nyomaték a kerekekhez, akkor a motor leáll. És a benzines autók kisebb nyomaték leadására képesek mint a dízelek (persze vannak olyan izmos benzinesek amiknél ez nem áll fent, de aligha fogsz egy BMW 760i-n tanulni).
10/15 A kérdező kommentje:
Akkor a dízel a jobb.
2014. okt. 10. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!