Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A ledcső-szalagért Rendőr...

A ledcső-szalagért Rendőr belém tud kötni?

Figyelt kérdés

Az autóba szeretnék rakni led szalagot

A lábteret szeretném megvilágítani mert szerintem nagyon jól nézne ki ha az első ülések lábterébe a műszerfal alá raknék egy egy led szalagot kék színűt.

Ez szabad, vagy az van vele ami az alváz világítással (Ugy tudom hogy a rendőr beszól érte, sőt tilos már

2014. okt. 5. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha menet közben kívülről nem látszik, nem köt bele. Az "alvázneon" pedig mindig is tilos volt, csak a rendőrök jóindulatán múlt, kinél mi volt a szankció.
2014. okt. 5. 18:00
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
nekem is van piros a lábtérnél, de azt nem értem, miért kötne már abba bele, hogy ott világít valami? az miért szabálytalan??
2014. okt. 5. 18:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Ezt én se értem azért a kocsiért én dolgozok meg ahogy a benne lévő minden értékért

Milyen jogon mondják meg hogy mit szabad mit nem ...

Senkinek se fog az életébe kerülni mert az alvázam ki van világítva nevetséges.

2014. okt. 5. 18:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nevetséges vagy sem, ez a szabály. A belteret kivilágíthatod. A külsejét/alját már kevésbé.
2014. okt. 5. 18:41
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ amugyse akarom hogy ugy nézzen ki a kocsim mint egy karácsonyfa a lábteret fogom csak

Bár már gondoltam arra hogy a B oszlopra meg a c re is teszek és kivilágítom az egész kocsi belsejét de az már sok lenne :D

2014. okt. 5. 19:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
hát az már sok lenne...azért vannak határok
2014. okt. 5. 19:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről

37. § (1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el.

---

Ezt írja a jogszabály, ebből is ez a lényeg: "Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható"

Tehát ha a rendőr rossz kedvében van, akkor bizony beleköthet, ha kívülről, az ablakon keresztül látható a fénye. A gyakorltaban azonban a kutya sem törődik vele.

Az alvázvilágítás más tészta, az tényleg zavaró lehet.

2014. okt. 5. 20:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!