A ledcső-szalagért Rendőr belém tud kötni?
Az autóba szeretnék rakni led szalagot
A lábteret szeretném megvilágítani mert szerintem nagyon jól nézne ki ha az első ülések lábterébe a műszerfal alá raknék egy egy led szalagot kék színűt.
Ez szabad, vagy az van vele ami az alváz világítással (Ugy tudom hogy a rendőr beszól érte, sőt tilos már
Ezt én se értem azért a kocsiért én dolgozok meg ahogy a benne lévő minden értékért
Milyen jogon mondják meg hogy mit szabad mit nem ...
Senkinek se fog az életébe kerülni mert az alvázam ki van világítva nevetséges.
köszönöm a választ amugyse akarom hogy ugy nézzen ki a kocsim mint egy karácsonyfa a lábteret fogom csak
Bár már gondoltam arra hogy a B oszlopra meg a c re is teszek és kivilágítom az egész kocsi belsejét de az már sok lenne :D
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
37. § (1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el.
---
Ezt írja a jogszabály, ebből is ez a lényeg: "Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható"
Tehát ha a rendőr rossz kedvében van, akkor bizony beleköthet, ha kívülről, az ablakon keresztül látható a fénye. A gyakorltaban azonban a kutya sem törődik vele.
Az alvázvilágítás más tészta, az tényleg zavaró lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!