Miket kell megnézni autóvásárlás előtt? (régi swift)
Tudom, sokan fikázzák, hogy papírautó viszont én nem előzgetésre, és versenyzésre akarom használni hanem csak arra, hogy eljussak A-ból B pontba. (munkahely, néha balcsi)
Ha jól tudom alacsonyfogyasztású és az esetleges szervízeltetése is alacsony.
Nagyon sokan árulják, sok hirdetést találtam de honnan tudom, hogy nem csak átverés?
Miket kell megnézni, ellenőrizni autóvásárlás előtt
és milyen papírok szükségesek?
Illetve mennyiért tudok venni egy régi suzuki swiftet?
Köszi az eddigi válaszokat!
Utolsó!
És akkor milyen autót tudnál ajánlani amit megtudok venni 250-300 ezerből + alacsony fogyasztású és a szervízeltetése sem drága.
Gyűjts még! Inkább gyűjts és addig ne legyen autód, minthogy most vegyél valami vackot. Hidd el jobb lesz. Egyébként ma is történt egy suzukis baleset.
# 4:
Hasonló balesetnél bármilyen autóval meghalhat a sofőr, ebből meg ÉLVE kiszedték ember!!!
Mi a gond ezzel?
A legfontosabb, hogy ha lehet, akkor értelmesebb, gondos tulajtól próbálj vásárolni, A Swiftek nagyon sokat kibírnak, az alap dolgokra kell odafigyelni, mint olajcsere, ha lehet, akkor gyári vagy jó minőségű fékbetétek, illetve ha kell esetleg más alkatrész, azok se valami román utángyártott cuccok legyenek, és ilyesmiket csak az igényesebb tulajok tartanak szem előtt. Néhány kérdés is elég ilyenkor, hogy kiderüljön, mennyire tartották becsben az autót.
A másik, hogy lehetőleg súlyosabb balesetes múltja ne legyen, vagy ha igen, akkor az rendesen kijavított legyen.
De nagyon sok favágó módon javított balesetes Swift van sajnos.
A szakember tényleg ajánlott, hogy szemügyre vegye.
"Miket kell megnézni autóvásárlás előtt?"
- Semmit! Ha nem értesz hozzá vigyél magaddal egy szakembert, vagy vidd el a kocsit egy szakszervizbe ahol átnézik neked. kb. 5-10 ezer ft az ára. hidd el megéri az a kis pénz, mint hogy kifogj egy sz.rt aztán a többszörösét költsd rá.
"Ha jól tudom alacsonyfogyasztású és az esetleges szervízeltetése is alacsony."
- Egy normál állapotú 1.3 6L körül eljárkál. De ha jobban nyomod neki akkor akár a 8-9 L-t is benyakalhatja. A szervizköltségek a többi autóhoz viszonyítva alacsonyak.
"Nagyon sokan árulják, sok hirdetést találtam de honnan tudom, hogy nem csak átverés?"
- Onnan hogy elmész és megnézed...
"milyen papírok szükségesek?"
- Vásárláskor: magyarországi tartózkodási hely, személyi igazolvány és lakcímkártya.
hogy a nevedre kerüljön: eredetvizsga, biztosítás, és az okmányirodába kell még átiratni.
"Illetve mennyiért tudok venni egy régi suzuki swiftet?"
- Papírok nélkül vagy lejárt műszakival akár már 100E ft-ért is vehetsz. Egy 18-20 évest már 200-250 ért is megkapsz, de ha kicsit fiatalabbat vennél, akkor az 300-350 kezdődnek. A 16 szelepesek pedig 400-tól felfele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!