Miért nincs néha hajtás az autómnál, amikor tolatás után egyesbe teszem!? (bővebben lent)
Érdekes egy anomália, nyár óta 3-4x produkálta az autóm, hogy amikor alácsavarom és tolatok, majd egyesbe teszem és indulok, akkor baszott randa nem tudom elmagyarázni milyen hang generálódik és nincs hajtás.
Tehát nyomom a gázt ordító súrlódó hang jön, és nincs hajtás.
Ekkor egy pillanatra visszaveszem a gázt, és onnantól simán megy minden, mintha mi se történt volna. Ezt mondjuk kéthavonta eljátssza egyszer, és fogalmam nincs mi lehet ez.
A félreértések elkerülése érdekében nem állatkodom, tehát kitolatok, megállok, álló helyzetből egyesbe, és indulni szeretnék.
Valami gányolt kuplung okozhatja ezt esetleg?
Nem tudom milyen kuplungom van, így vettem már, de jóval keményebb, mint a gyári, és sokkal rövidebbet is lehet rajta csúsztatni. Lehet valami sport akar lenni.. Egyébként tényleg nagyon fog, kigyorsításkor ha hármasba dobom is rendre kiforognak a zsír új gumik, (civic typer) tehát nem tűnik rossznak ebből ítélve.
Ami még érdekes, hogy minden alkalommal akkor produkálta ezt, amikor tolatáskor jobbra csavartam alá a kormányt, majd egyesbe be és induláskor..
Mi lehet szerintetek?
Értem, viszont eddig nem volt ilyen gondom, és nem értem mi az ami ezt a hibát előidézheti?
Gyárilag nem ilyen, ezért szeretném megcsináltatni, de bárkinek mondtam senki nem tudott konkrét magyarázattal előállni, és reprodukálni sem tudom ezt a viselkedést, spontán jön csak egyszer, nincs olyan h most számítok rá.. :/
Köszi a válaszokat.
A féltengely is lehet egy opció valóban, de elsősorban én is a kuplungra gyanakodnék. Egyrészt mivel a váltó tökéletes, de a kuplung valami gányolt szar lehet, legalábbis semmiképpen sem gyári :(
Akkor a féltengelyek mozgását is ellenőrizzük.
Jövő héten viszem is az emelőre.
Köszönöm a hasznos infókat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!