Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen valóban biztonságosabb...

Télen valóban biztonságosabb kissebb felnivel menni? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés

Nyilván ha a nyári 19-es, vagy 20-as.

Nekem télen-nyáron 16-os felni van az autón.

Drága luxusautókat látok télen is nagy felnivel.

2014. szept. 25. 06:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mert ha nekicsúszol egy padkának ,inkább a gumi ütődjön mint a felni.

Sokan lecserélik a könnyűfémfelnit is, mert nem tesz jót neki a sós víz

2014. szept. 25. 06:22
 2/11 anonim ***** válasza:
40%
Télen a keskenyebb gumi előnyös. A vizes, saras, havas úton a keskeny kerék ki tudja nyomni maga alól a vizet, a széles felúszik rá. Ettől még nem kellene automatikusan kisebbnek is lenni a felninek, de egyrészt van, hogy csak 1-2 collal kisebb méretben sikerül venni keskenyebb váltóméretet, másrészt télre célszerű dolog a ballonos gumi és a lemezfelni. A hótakaró alatt nem láthatod a kátyúkat, a csúszós úton könnyű eltalálni a járdaszegélyt (ahogy előttem is írták) - mindkét esetben jó a magas oldalfalú gumi. Illetve télre sokan szerelnek fel acélfelnit, ami jobban bírja a sózást, mint az alu. Bár a mai alufelnik már attól sem mennek tönkre olyan hamar, 10-15 évvel ezelőtt egy jó hosszú tél után már csúnyán hámlott róluk a bevonat. Viszont a polírozott felniknek még most is megárt a latyakos rettenet, ami az utakon van.
2014. szept. 25. 07:50
 3/11 anonim ***** válasza:
14%
télen a nagyobb felni miatt megnő az autó hasmagassága,az meg hóban ,jégkásán kifejezetten jobb,
2014. szept. 25. 08:09
 4/11 anonim ***** válasza:

Drága autókon alapból ilyen nagy felni van, nem akar a tulaja most télire kisebbet venni. És amúgy is nálunk olyan tél van, hogy max 10 nap van, mikor hó boritja az utakat, de nagyrészt szárazak az utak. Na meg persze télen is jól kell mutasson az autó a szép felnivel.

Veszélyesnek egyáltalán nem veszélyes a nagy felni, inkább az a jó télen, ha keskenyebb a gumi. És azért tesznek fel télen sokkal kisebb kereket, mert a drága nagy alufelni nagyon sérülékeny a réli időjárásban + a téligumi is olyan drága rá, hogy abból kijön egy szett kisebb felni gumival együtt. Másik dolog, hogy a peres gumi hóban kb 0 tapadást produkál.

2014. szept. 25. 09:21
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem 17"-os a nyári, 15"-os a téli szett.

Télen azért jobb a ballonosabb gumi, mert nem látod a kátyúkat egy behavazott úton. Amibe ha belehajtasz a ballonos gumival semmi baja nem lesz a felninek, meg se érzi. Ellenben a peres guminál tuti, hogy deformálódik, törik a felni ha nagy sebességgel teszed.

A padkáknak is könnyebben nekicsúszhatsz, aminél jobb ha a gumi találkozik a padkával, nem a felni.

(A # 3-asnak szerintem még életében nem volt autója, különben nem írna ilyen sületlenségeket. Váltóméretű guminál a kerék össz átmérője ugyan annyi. Attól, hogy az átmérőt nagyobb százalékban a felni teszi ki és kisebb mértékben a gumi, az autó hasmagassága semmivel nem fog változni.)

2014. szept. 25. 10:15
 6/11 anonim ***** válasza:

A drága luxusautók úgy elakadnak télen,hogy öröm nézni.

-Na annyi marhaságot írkáltak már ide,hogy muszáj válaszolnom..

A keskenyebb gumi jobban-mélyebbre harap a hóban,ez az oka hogy a suzukis megelőzi hegymenetben a sokmilliós luxusautókat.

Tehát:minnél keskenyebb a gumi,annál biztonságosabb a téli közlekedés.

2014. szept. 25. 10:25
 7/11 anonim ***** válasza:

# 3/6

hát persze.

2014. szept. 25. 11:56
 8/11 anonim ***** válasza:

4-es vagyok

"A keskenyebb gumi jobban-mélyebbre harap a hóban,ez az oka hogy a suzukis megelőzi hegymenetben a sokmilliós luxusautókat. "

18-as kerék van az Audim alatt télen is. Naná, hogy quattró. Mutasd azt a Suzukit, amelyik megelőz hóban :))

2014. szept. 25. 13:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Én meg a # 5-ös vagyok.

Ha már mindenki beírja, nekem nem Audim van, hanem egy Astrám IDS+ futóművel. Azért télen ezzel se érnek utol a Suzukik. :)

2014. szept. 25. 16:44
 10/11 bp1985 ***** válasza:
E60 520d Nyári 17-es, téli 16-os. Nem akadok el, pedig nem is x-es..
2014. szept. 26. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!