Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ablakok szélvédők ápolását...

Ablakok szélvédők ápolását hogyan végezzem?

Figyelt kérdés

10 éves autóm ablakain már elég sok vízkő, ásványi anyag lerakódás látszódik, és szeretném eltüntetni.

Netes keresgélés után csak felpolírozást találtam, mint megoldást.

Azoktól az autósoktól elnézést kérek előre is, akik szívükhöz kapnak a felvetésem miatt, de arra gondoltam, esetleg fürdőszobai vízkőoldó, (pl cilit bang, vagy egyéb) megfelelőbb, és gyorsabb eljárás lenne. Viszont nem tudom van-e valami amit leoldana a szélvédőről, pl UV-szűrős réteget.

Mit ajánlatok?

Polírgépem nincs, polírpasztám nincs.

2014. szept. 21. 14:48
 1/3 RRR ***** válasza:

inkább először ecettel próbáld

a

vízkőoldó elcseszi a fényezést

2014. szept. 21. 14:53
 2/3 anonim ***** válasza:
90%

Hogy néz ki az a vízkő a szélvédőn és hogy került oda?

Nekem is már 9 éves az autóm, de ha lemosom a port és a döglött bogarakat, olyan az üveg mint az új.

Ilyen savas cuccokkal nem esnék neki. Befolyik a karosszéria elemek közé és szépen megeszi.

2014. szept. 21. 16:02
 3/3 A kérdező kommentje:

Az előző tulajok egyike valószínűleg "kútvízzel" mosta az autót, és valószínűleg ezért.

Az üvegek külső felületén nincs olyan réteg, amire vigyázni kellene? Mazda6-osról van szó, és szerintem még az eredeti üveg lehet fent.

Esetleg egyéb ötlet? Megpróbálom az ecetsavas megoldást, de előtte még informálódnék.

2014. szept. 22. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!