Miért ciripel a motorom blokkja hidegen?
Üdv!
Van egy Suzuki DRZ 400-as motorom
Amikor beindítom a motort, és még full hideg a blokk, akkor hallok valami ciripelő hangot. Egyáltalán nem csattogás, és szerintem nem is csörgés, hanem inkább ciripelés.
De amikor a motor bemelegszik üzemi hőmérsékletre, már semmi hangja nincs a ciripelésnek.
Eddig mondták azt is hogy valószínű a szelephézagot kellene beállítani, mert akkor szokott ilyet csinálni, hogy mire bemelegszik a blokk addigra elhalkul a ciripelés.
De én a vezérműláncra is gondoltam, hogy esetleg már túlságosan meg van nyúlva, és azért csinálja.
De arra is gondoltam hogy már lassan le kellene cserélnem az olajat. Ez is lehet a gond? Hogy már öreg lenne benne az olaj?
Vagy ha ezek nem, akkor mik lehetnének még a problémák?
Én úgy hallom egyébként a hangján hogy az ciripelés. De ha mondjuk rosszul hallom, és inkább csörgésnek nevezik azt a hangot akkor is ugyanez a probléma?
Melegen ugyanúgy elhallgat, ahogy leírtam, csak hidegen hallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!