Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ciripel a motorom...

Miért ciripel a motorom blokkja hidegen?

Figyelt kérdés

Üdv!

Van egy Suzuki DRZ 400-as motorom

Amikor beindítom a motort, és még full hideg a blokk, akkor hallok valami ciripelő hangot. Egyáltalán nem csattogás, és szerintem nem is csörgés, hanem inkább ciripelés.

De amikor a motor bemelegszik üzemi hőmérsékletre, már semmi hangja nincs a ciripelésnek.

Eddig mondták azt is hogy valószínű a szelephézagot kellene beállítani, mert akkor szokott ilyet csinálni, hogy mire bemelegszik a blokk addigra elhalkul a ciripelés.

De én a vezérműláncra is gondoltam, hogy esetleg már túlságosan meg van nyúlva, és azért csinálja.

De arra is gondoltam hogy már lassan le kellene cserélnem az olajat. Ez is lehet a gond? Hogy már öreg lenne benne az olaj?

Vagy ha ezek nem, akkor mik lehetnének még a problémák?

2014. szept. 17. 20:07
 1/3 lupara ***** válasza:
Gyenge ciripelő hang miatt,amit gyorsan elhagy,következőket lépném.Feltételezve, hogy a motorralblokkal ettől a hangtól eltekintve elégedett vagy.Aktuális az olajcseréd,tedd meg belevaló olajjal.Ha zajmentessé válik,nincs további teendő.További ciripelés esetén szelephézag,vezérműlánc,vezérműtengely ellenőrzése.Ha ezek régen voltak,lehet hogy lesz eltérés.Üzemanyag gyengébb minősége még okozhat ciripelést,de mint irod melegen csendes,elvethetjük ezt.Szerintem olajcsere után használd gépet,és csak erősödő, folyamatossá váló zaj esetén lépjetek tovább.De akkor igen.
2014. szept. 17. 21:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Én úgy hallom egyébként a hangján hogy az ciripelés. De ha mondjuk rosszul hallom, és inkább csörgésnek nevezik azt a hangot akkor is ugyanez a probléma?

Melegen ugyanúgy elhallgat, ahogy leírtam, csak hidegen hallom.

2014. szept. 18. 20:43
 3/3 lupara ***** válasza:
A csörgés nem szeleperedetű,egyéb motorgondra utalhat.Nálam csörgő hang = dieselnél nagy előtöltés,vagy mondjuk csapszeges MZ-ék.Ezt hallod? Első lépésben cserélj olajat,előirás szerintit.Ne legyen sűrübb,mert hidegen nehezebben ér el a kenendő helyekre,ezért ciripelhet esetleg.Ha gondolod ezután folytatod,a tegnapiak szerint.Leirásod alapján nem tűnik súlyosnak a helyzet.
2014. szept. 18. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!