Nézd meg, hány régi Swiftet látsz az utakon. A többi, hasonló korú autóból nem azért nem látsz mert annak idején csak Swiftet vettek, hanem mert abból kevesebb maradt meg használható állapotban.
2014. szept. 17. 18:36
3/8 anonim válasza:
Nem így van ahogy a 2-es írta. A swift nem elnyűhetetlen. Megbízható kocsi az tény, de bőven vannak hasonló megbízhatósággal rendelkező kocsik. Megbízhatóság szempontjából még csak nem is a suzuki vezet hanem a toyota.
A swift nem azért lett annyira népszerű mert megbízható (tény hogy a megbízhatóak közé kell sorolni), hanem azért lett belőle népautó mert mi Magyarok többségében csórók vagyunk, és ezt tudtuk kifizetni és fenntartani.
2014. szept. 17. 19:15
4/8 anonim válasza:
Mert ez volt az első, nagy számban eladott nem szoci új autó, és egy új autó általában megbízható. Emellett elég egyszerű, strapabíró technika, de egyáltalán nem elnyűhetetlen. Sokan megvették az újabb Suzukikat is, mert azt hitték, olyan megbízható lesz, mint a régi Swift. Aztán szépen kiderült, hogy ez nem igaz, miután tömegesen mennek tönkre bennük a váltók, amit máig nem ismertek el típushibának. De a régi Swift sem volt megölhetetlen, voltak típushibái is:
Itt a féltengelycsuklókat nem említik, azok is szeretnek elfáradni, illetve mára már sok rohad is, bár ritka az olyan típus, amin ez ilyen korra ne jönne ki.
2014. szept. 17. 19:42
5/8 anonim válasza:
Mert strapabíró és egyszerű, mint a faék. Ezek a kocsik még nem voltak tele számítógép vezérléssel és 3 betűs cuccokkal (ABS, ESP..stb). Normális használat és karbantartás mellett, a motor (megbontás nélkül) túléli a kasztnit is. Kevés hiba lehetőség, könnyen szervizelhető, és az alkatrészek is aránylag olcsók hozzá. :)
2014. szept. 17. 19:54
6/8 anonim válasza:
A mi környékünkön lassan már több régi Swift lesz, mint összes többi más együttvéve. Most éli a második aranykorát ez a típus hazánkban. Ma 40 km-ről hazafelé jövet legalább 100 darabot láttam szembe jönni vagy az út szélén parkolni. Volt olyan helyzet, mikor hét darabot láttam egyszerre: 3 mögöttem, egy előttem, kettő parkolt, a hetedikben meg én ültem :)
2014. szept. 17. 21:55
7/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a válaszokat! :D
Egyébként én is nagyon sokat látok , van amikor szinte csak azt látok az utakon, meg a parkolókban.
2014. szept. 18. 17:29
8/8 anonim válasza:
Abszolut nem elnyűhetetlen. Nekem az első autóm egy 1,3-as 98-as swift volt, néha kicsit verseny szellemben közlekedtem vele, és a motor nem élte meg a 200 ezer kilómétert, a dugattyúk elrepedtek, olajat is elkezdte enni. Ezek javítàsa utàn nemsokkal tönkrement a hengerfej tömítés, ette, forralta a vizet. Ezenkívül vízpumpàt, kerékcsapàgyat kellett cserélni, valamint a futóműre is gyakran kellett költeni. 240 ezer kilométernél 16 éves koràban eladtam, mert a küszöböt és az alvàzat nagyon ette a rozsda.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!