Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan csinálja minden fiatal,...

Hogyan csinálja minden fiatal, hogy autója van?

Figyelt kérdés
Sajnos nem dolgozom, így nem is lesz autóm, ez tény. De hogy van az, hogy minden fiatal autóval jár? Szülők segítenek, vagy mi? Még ha dolgoznék, akkor sem tudnék valami Ladánál jobbra összespórolni, ezek meg BMW meg Opel meg a fene tudja milyen, alig pár éves kocsival járnak-kelnek már 18-20 évesen, friss jogsival.
2014. szept. 12. 19:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Nem szivatni akarlak, de ennyi erővel miért van minden tizenévesnek okostelója, laptopja, új ruhája, esetleg bringája, és még sorolhatnám. Igen, megkapják a szülőktől, később az autót is. Én például 18 évesen használtam a szüleim autóját, ami akkor bizony nagyon jónak számitott. Mindig én vezettem, adták hogy menjek vele, ha együtt mentünk valahova akkor is én vezettem, sőt hetente egyszer suliba is mehettem vele. Tuti sokan azt hitték hogy az enyém mert mindig én vezettem pedig nem az enyém volt.
2014. szept. 12. 21:22
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

Én nem szoktam látni 20 év körülieket pár éves kocsival.

Van akinek vesznek a szülei autót vagy a szülei kocsiját használják.

Lehet úgy is csinálni hogy 18 évesen elmész dolgozni, 2 év alatt összegyűjtesz 700.000-et és 20 évesen veszel egy normálisabb kocsit.

Én 24 éves leszek és most gyűjtök autóra mert a szüleim kocsiját nem nagyon használhatom.

2014. szept. 12. 21:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

így szólt a deal: fiam, ha felvesznek államira megkapod a 7 félév árát, ha nem fizesd magadnak

ebből meglett a kocsi, a többit meg megoldom diákmunkából meg apám küldi a gyerektartást, és azt teszem félre

2014. szept. 12. 21:35
 14/19 A kérdező kommentje:
#10 - Eddig tanultam. Ebből lett egy eladó szakmám meg egy érettségim. Nem a legjobb szakma az eladó, de nem nagyon volt más választásom. Villanyszerelőnek mentem volna, de eü. nem voltam rá alkalmas. Akkor összedőlt bennem egy világ, azóta nem tudom mihez lenne kedvem, nem találom a helyem. Még ha tudnám is merre tovább, nem lenne pénzem továbbtanulni.
2014. szept. 12. 21:49
 15/19 anonim ***** válasza:
93%

Lehetsz még műszerész, az is rokon szakma. Azzal is jól lehet keresni. Javíthatsz számítógépeket, hibás alaplapokat, laptopokat, tápegységeket, vagy lcd tévéket és minden egyebet.

Nézd meg [link]

Én is ismerek olyanokat akiknek jól megy. Nagyon szorgalmasak ennyi a titka. Valakinek három állása is van. Délelőtt egy irodában ül, délután besegít egy másik vállalkozásban. Vagy valaki délelőtt árukat hord ki, délutántól estig egymásik helyen épületszerkezeteket összeállításán dolgozik segédmunkásként.

2014. szept. 13. 08:54
 16/19 anonim ***** válasza:

nemtudom milyen tanuló vagy/voltál, de ha nincs érettségid megpróbálhatnád az is. estin vagy valami, és ha jó eredményt érsz el olyan tantárgyakból, ami alapján felvételt nyersz főiskolára, akkor tanulhatsz még tovább. Ott aztán ha államira felvesznek ha rászoruló vagy, lakhatsz kollégiumba, és kaphatsz további havi x összegű támogatást megélhetésre. Meg vannak diákmunkák, heti pár órűában vagy heti 1-2 nap beosztásban. Nem egyszerű ha nem támogat senki, de van lehetőség, persze elszántnak kell lenni.

Ha ez annyira nem pálya lehetsz műszerész vagy egyéb OKJ-s iskolát elvégezhetsz valami olyat ami érdekel. Szerezhetőek így olyan végzettségek amivel viszonylag jó fizetésed lehet. Lehet tanulni nyelvet is, sose késő, persze az se egyszerű, de hasznos. Az is előny, illetve akkor már esetleg lehet küólföldön is próbálkozni később. Ezek nem egy csettintésre mennek, mind amit leírtam némi pénzbe és energiabefektetésbe kerül, de hasznos...

2014. szept. 14. 13:13
 17/19 A kérdező kommentje:
#16 - #14-es komment, második mondat. Van érettségim, de mint mondtam, fogalmam sincs merre tovább. Egy főiskola sem jut eszembe mert nem tudom mi érdekel, mit csinálnék szívesen. Na meg ha tudnám, pénzem nem lenne hozzá. (Utolsó mondat.) Mindenhez pénz kell, nekem abból semennyi nincs.
2014. szept. 14. 13:20
 18/19 anonim ***** válasza:
16-os vagyok. De írtam, ha elég jó az érettségid, akkor felvételizhetsz állami támogatottra, magyarul nemkell tandíjat fizetni. Ha jelenleg nincs arra se pénzed, hogy újraéretségizz, mert mondjuk a mostani eredményeid nem olyan fényesek, akkor meg dolgozhatsz és összespórolhatsz annyit. Szaaar meg minden nyilván sokkal könnyebb ha az embert a szülei nyomják pénzzel még tanul vag akármi, de én csak azt mondom hogy mindig van lehetőség, ha megvan az elhatározás...
2014. szept. 15. 21:28
 19/19 A kérdező kommentje:
"...fogalmam sincs merre tovább." Már 5 éve sem volt. Ebből így nem lesz főiskola, vagy tanuljak olyat amit nem akarok? Nem akarok tanulni, most nem. Dolgozni akarok.
2014. szept. 15. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!