Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire árt az autónak napi...

Mennyire árt az autónak napi 2-2 km használat?

Figyelt kérdés
4 generációs suzuki swiftem van ( 2005-ös), és suliba járnék vele. Mennyire árt az autónak az ilyen rövid távú használat, illetve mit tanácsoltok, mit tehetnék annak érdekébe hogy kevésbé kopjon az autó (azon kívül hogy gyalog járjak) ?
2014. szept. 10. 21:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%
A 2 km távolság kevés ahoz, hogy a motor elérje a kellő hőmérsékletet, így a lecsapódó nedvesség nem tud eltávozni. A második pedig szenved az akkumulátor, mert a startoláskor leadott áram nem tud visszatöltődni. Monjuk egy hónap után észreveszed, hogy az akku üres, tehát utána kell tölteni. Ilyen utakra a legjobb lenne az elektromobil, vagy kerékpár, de a gyaloglással is sokat teszel az egészségedért.
2014. szept. 10. 21:59
 2/19 anonim ***** válasza:

Pedig pont azt akartam írni hogy járj gyalog. :)

Középiskolába én is gyalog jártam (1.5km), szerintem te is max 20 perc alatt bent lennél.

2 km alatt meg kb alig melegszik be a motor szerintem.

2014. szept. 10. 22:00
 3/19 A kérdező kommentje:
És ha a lecsapódó hőmérséklet nem tud eltávozni, az mennyire baj? Érdemes lenne még mennem 1-2 kört hogy bemelegedjen az autó?
2014. szept. 10. 22:03
 4/19 anonim ***** válasza:
90%

Az első leírt mindent.

Én 20 percet simán legyalogolnék. Jó időben esetleg bicikli, amivel 5 perc. Ilyen távolságra még buszt se érdemes várni.

2014. szept. 10. 22:04
 5/19 A kérdező kommentje:
Egyébként még nincsenek nagy hidegek szerencsére, elindulásnál 1 kicsit járatom a motort amíg el nem éri az 1200-as fordulatot. Télen természetesen nem járnék kocsival, csak amíg jó idő van :)
2014. szept. 10. 22:05
 6/19 anonim ***** válasza:
Nehogy már 2km-re kocsival járj. Gondolom szülők tankolják, így könnyen vagy. Ha muszáj én akkor se ülök 2 kilométeré kocsiba.
2014. szept. 10. 22:09
 7/19 anonim ***** válasza:

Természetesen semmi baja nem lesz ettől, ez egy hónap alatt is kb 100 kilómétert jelent igy hidegüzemben, na ettől nem kell majd generálozni az autót. Ja és aki irja hogy menj minden nap gyalog az nemigen járt gyalog életében.

(üdv egy személy, aki régebben napi 10 km-t gyalogolt)

2014. szept. 10. 22:13
 8/19 anonim ***** válasza:

Nyugodtan járj vele, sok sok ilyen napi 2-2 km-es út kellene, hogy generálozni kelljen. Főleg egy Suzuki motort...

Kutya baja nem lesz.

Akkuval kapcsolatban meg mondanak valamit, de egy hónapban egyszer éjszakára rajta hagyod az akkutöltőt és kész.

Járj gyalog.. sokan félreértették :D

Nem azt kérdezte, hogyan lehetne eljutni A-ból B-be autó nélkül.

2014. szept. 10. 22:18
 9/19 A kérdező kommentje:
Meg az persze rendben van ha valaki cigizik, iszik, de az, ha én kocsival járok, az már hatalmas egészségkárosodást okoz. Lemerném fogadni hogy olyan írta hogy káros az egészségre, aki napi 1-2 sört megiszik vagy cigizik, de könyörgöm, ebbe most ne menjünk bele.
2014. szept. 10. 22:23
 10/19 anonim ***** válasza:

Ohh cuncu... 10 év múlva mi lesz? majd taxival járnak az emberek iskolába?

És igen, az örökéletű, sosemromló 1.2suzinak is árt a 2 km.

2014. szept. 10. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!