Mazda 6 vagy Audi a4?
2003 as mind a kettő és dízeles.
audi 1.9 tdi 131l
mazda 2 ce te. 121l vagy 136l
Melyikkel járnék jobban? Tapasztalatok?
megbízhatóság, alkatrész drágaság minden érdekelne.
Jól hallottad, az Audi motorokkal sok a baj, bár az 1.9 TDI-k híresen megbízhatóak. Az már más tészta, hogy a PD rendszer mennyire rövidíti meg az élettartamukat, de többnyireez a benne lévő km-től függ, és az eddigi vezetési stílustól (ezalatt viszont ne azt értsd, hogy egy 80 éves bácsi vezetési stílusa a jó, a dízelturbókat néha ki kell kormolni)
A Mazdákat szeretem, bár én is inkább a benzinest mondanám belőlük, szóval én megpróbálnám a helyedben az Audit. Én is egy B6-ot tervezek venni majd valamikor, PD-t.
az említett 2 dízel megközelítőleg 6 literrel eljár, az 1.8-as benzines mazda 6 elmegy 7-7,5 literrel vegyesben, nekem megérné az az 1-1,5 literrel magasabb fogyasztás, hogy se pd, se porlasztócsúcs, se turbó, se kettőstömegű lendkerék, sőt még vezérműszíj sincs (mert láncos)
ilyen kis különbségnél, rengeteget kell menned, hogy behozza az esetleges javítási költséget, mert spórolsz max ~600 forintot 100km-enként, ha beüt egy ~200 ezres lendkerék csere, ~34 ezer km megtétele után lesz egálban a költséged a benzines mazda 6-hoz képest, és akkor még nem spóroltál, csak 0-ra jöttél ki!
Ez egy nagyon ésszerű magyarázat. Én annyira nem is járnék hosszab távokra. Inkább ilyen 25 km ek. Ritkábban hosszabb. És mivel még falunse lakok ott se lenne ez h mindig csak városi. ezután jobban hajlok a benzinesekre már. Mert valóban igaz.10 éves autónál beugorhat ilyen hiba.
Ha benzines akkor miért pont a Mazda? Az mivel jobb? tegyük fel ha nagyon szépen megyek vele 6.5l fogyasztás elérhető vele? Bár ennyi lóerővel igazán jó fogyasztása 7.5l is.
es mazdábol 1.8 vagy 2.0 motorral benzines?
audinál így változnak e az alkatrész árak? még mindig jobb a mazda? vagy miéert a mazda. egyébként nagyon köszönöm a segítséget:)
a mazda 1.8-asa 120 lóerős és a gyári vegyes fogyasztása 7 liter, a 2 literes 140 lovas de annak már 8 liter...
mivel ez egy szívó benzinmotor simán hozható ez a fogyasztás, az én kocsimnak 5,7 a gyári vegyes értéke, és kijövök alatta, általában 5,5 vagy egy kicsivel kevesebb szokott kijönni... főleg 10 km-es távokat megyek melóba, igaz nem városban, csak falun, de a rövid táv miatt eleve többet eszik mintha hosszabb utakat mennék... szóval ha a mazda gyári értéke 7 liter, valószínűleg ha te is hasonlóképpen használnád, mint én az enyémet, akkor tartható ez az érték, sőt esetleg picivel talán alá is tudnál menni, ha előrelátóan vezetsz (tehát nem úgy mész egy piros lámpához, hogy az utolsó méterig állsz a gázon, utána meg beleállsz a fékbe, hanem kigurítod motorféken, stb..)
azért a mazda, mert ez egy szög egyszerű motor, vezérlése láncos, tehát nem kell 5 év/100e km-enként cserélgetni, csak akkor kell vele foglalkozni ha zörögni kezd, de azt hallani, ellenben a kopott/elöregedett szíj gondol egyet és elcsattan ha nincs időben cserélve...
lendkereke sima egytömegű, tehát soha nem megy szét mivel csak egy vasdarab, ellenben a dízelek kettőstömegű vacakjával... felépítéséből adódóan, nem nagyon tud váratlan nagy összegű kiadásokat okozni, csak az olajcseréket kell betartani
totalcaron van egy jó összehasonlító teszt az egyik adásban, érdemes megnézni
BMW meg Audi a legmegbízhatóbb? Te HÜLYE vagy ember!
A BMW (és a Mini) meg az Audi megbízhatóság szempontjából pocsék, ezt nem én mondom, hanem a statisztika! És ez nem olyan hibákat takar, ahol beszarik valami elektromos extra a millió közül egy full extrás A8-ban, hanem kizárólag MOTORHIBÁKRA vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!