Keréknél mennyire fontos ez? (lent)
Na szóval azt történt, hogy tavasszal vettem egy szír új nyári gumi szettet az autómra felnistől.
Elvittem gumishoz hogy tegye fel a gumit a felnire, és centrírozza ki.
Ez meg is volt.
Ami érdekel: le lett véve a téli gumi, és elfelejtettem megjelölni, hogy melyik hol volt.
Ha majd visszateszem a téli gumit, akkor mindegy hogy jobb elsőn volt és mondjuk most bal hátsón lesz ?
Köszönöm a válaszokat!
hát igen csak én úgy gondoltam hogy magam cserélem ki a kerekeket.
Akkor most vihetem újra centrírozni ?
kötött forgásirányú gumit nem tudsz az ellenkező oldalra feltenni, mert látni fogod, hogy rossz a forgásirány jelölése... legfeljebb elölről-hátulra tudod felcserélni őket, azt viszont, ha van egy kis szerencséd a profilmélységből ki lehet következtetni, ha elsőkerekes autóról van szó, mert az elsőkön jelentősen nagyobb a kopás a hajtás/kormányzás/nagyobb fékerő miatt, míg a hátsó csak "gurul" az elsők után, így az sokkal kevésbé kopik, tehát az volt pl. jobb elöl aminek jó a forgásiránya és kopottabb
/kötetlen forgásirányú gumival manapság nem nagyon találkoztam/
így van ahogy elöttem is irták, a forgásirányra kell figyelni...
és amúgy ahogy céloztak rá h az első gyorsabban kopik, ezért érdemes is mindig cserélni az elsőta hátsóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!