Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Yamaha mt-07 első nagymotornak...

Yamaha mt-07 első nagymotornak? Vélemény?

Figyelt kérdés

Egy fojtatlan aprilia rs 125-ről ülnék át egy nagyobb motorra, úgyhogy nem lenne akkor váltás. Először egy 400 zxr-t néztem ki, de már a legfiatalabb is 20 éves, és az alkatrész se valami olcsó hozzá. Ismerősök ajánlották gs 500, cbf 500, de úgy érzem hamar kinőném, és csak fölöslegesen vesztegetném rá a pénzem.

Nem rég került a piacra a yamaha mt-07 és paraméterei alapján engem meggyőzött. El is mentem, hogy kipróbálhassam, de sajna egy eladó darab nincs belőle jelenleg Magyarországon, így legközelebb szeptember vége fele lesz rá lehetőség.

Érdekelne, hogy mi a ti véleményetek róla? Leginkább olyanoktól várok választ akiknek volt alakalma menni vele, vagy még most is ilyet hajtanak.

2014. aug. 31. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Sajnos nem ismerem az mt-07 es Yamahát, de a gs 500 at igen.

Meg kell mondanom , nagyon bele szerettem abba a típusba.

Keveset fogyaszt, nem kell pörgetni hogy ereje legyen , és nem mellesleg gyönyörű hangjuk van. Kényelemre is meg voltam vele elégedve, minden könnyen kezelhető volt , fékek is ott voltak a toppon. Szerintem érdemes elgondolkoznod a gs-500 on . De mondjuk amit még jobban kedvelek , az a gsf-400 ( sajnos kevés olyan van ami 35kw alá van pappírozva ) de ha találsz belőle olyat ami belefér mindenbe , nem fogsz csalódni , élmény lesz !:)

2014. szept. 1. 00:37
 2/3 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm a válaszodat! Sajnos én már jó pár gs 500e masinát kipróbáltam és egyik sem győzött meg. Legtöbbnek elég sok műszaki gondja van, és az árok se olcsó ahhoz képest. Ami a legrosszabb volt számomra az talán a soros 2 henger léghűtéses csattogós hangja. Minden csak nem szép. Ezek után már nem is érdekelt a cbf500 de állítólag az minőségben még kicsit jobb is.

Viszont gsf-400 azaz bandit nekem már régebben megtetszett a zxr 400 mellett. Egészben a legcsábítóbb a sor 4 henger aminek párja nincsen. Ezért kicsit tartok a vizes sor 2 hengertől, hogy megbánom. Ami leginkább a sor 4-es 400cc ellen szól, hogy már nagyon öregek. A másik meg idei gyártású, csak lehet közel sem akkor élvezet. Nehéz dönteni... :/

2014. szept. 1. 13:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Engem az MT-07 nem hozott lázba, valamiért nem találom szépnek. + még ott az a dolog, hogy sor2-es, ami miatt nem is igazán érdeklödtem felöle. Kipróbálni nem volt alkalmam, de biztos jó. Az ER6N már nagyobb hatással volt rám, igazán vonzó és elöször fanyalogva hallgattam a sorkettes csattogását, de egyre jobban tetszik. A nyers szóval jellemezném a hangját, annyira nem, mint az egyhengeresek, de határozottan tetszik!

Amiröl tapasztalatom is van, az a Honda CBF 600 (S, 2004-es karbis). fogyasztás 5,5-7 liter között. A hangja szerintem túl sima/csöndes, de ezen egy komolyabb kipufogó segít. A motor tökéletes, 2000-töl 12500-ig tol, kifulladás nélkül. Jól van hangolva a váltója, elég rövid áttételezésü. A fékek annyira harapósak, amennyire kell, és a váz is nagyon jó. Kezes bárány. A hátsó rugóstag keménysége állítható. Ha valami érdekel vele kapcsolatban, nyugodtan írj. Merem ajánlani.

2014. szept. 2. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!