Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót kérjek első...

Milyen autót kérjek első kocsinak?

Figyelt kérdés

Meglett a jogsim és szülinapomra autót kapok. De nem tudom, hogy milyet, nem értek ezekhez.

Tetszenek a sportkocsik is, de a SUV-okban valahogy nagyobb biztonságban érzem magam. Viszont azok ugye nagyobbak, nem tudom, hogy a parkolás mennyire bonyolult velük, még úgy is, hogy van hozzájuk 'segítség' (parkolóradar).

Hogy kezdjek hozzá az autókereséshez?

Honnan induljak ki?

Az egyetlen, ami biztos, hogy automata váltósat szeretnék és fehéret, vagy feketét. De ezek nem túl konkrét adatok... Van valamilyen módszer arra, hogy jöjjek rá, milyen autó a nekem való?

2014. aug. 30. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Dolgozz meg érte.
2014. aug. 30. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Mennyi a keret? Mire használnád? Mennyit mennél vele (autópálya /város)?
2014. aug. 30. 16:44
 3/9 A kérdező kommentje:

Második válaszadó, köszönöm a válaszodat! :)

Kimondott keret nincsen rá, annyit mondott Apukám, hogy találjam ki, milyet szeretnék, vagy legalább egy márkatípust mondjak.

Személyes célokra használnám (suliba járás, elmenni ide-oda a Belvárosban, ilyenek), de ezeket itt, a városban, szóval olyan borzasztó nagy távokat nem mennék vele, max jó időben, de akkor is csak le a Balatonig (100 km), amúgy itt vagyok a városban. Szóval nem kell földutakon mennem majd vele.

2014. aug. 30. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Ugyan olyat, mint tizenötödiknek! Bocs, de honnan tudjuk, hogy neked mi tetszik? Leírhatom, hogy én egy Audi A3-ast kérnék S-line kivitelben, 2.4-es TDI motorral. De lehet, hogy ez neked meg nem jön be annyira, így semmivel nem vagy előrébb a válaszommal.
2014. aug. 30. 16:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Második vagyok, gondoltam hogy még iskolába jársz. :)

Az igényeid alapján (nem tudom van-e másik kocsi a családban) egy max 1.4-1.6-os benzinest választanék. Vagy akár valami egyliteres motorral rendelkező autót (ez is simán hozza a 80-at, előzni is tudsz vele autópályán, főleg ha csak a Balatonig mennél vele).

Fenntartásra nem tudom mennyi a keret -ezért is lőttem be a kb 1.4-1.6-os motort-(mert az is lesz, az első éves biztosítás is 60ezer körül van+benzin+ha valami gebasz van akkor legyen miből javítani).

De inkább neked kéne leszűkíteni 3-4 típusra a keresgélést, aztán könnyebb tanácsot is adni.

Javaslom hogy menj fel a hasznaltauto.hu-ra, aztán nézd végig az összes márka/típust. Biztos lesz ami megtetszik.

2014. aug. 30. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
bmw M4
2014. aug. 30. 17:50
 7/9 anonim válasza:

Attól függ milyen keretek között mozoghatsz.

Én is ugyanebben a helyzetben vagyok most, de nekem azért hogy a fenntartási költségek és biztosítás és egyéb költségek ne merítsék ki nagyon a tárcámat, én jelenleg egy Swift-ben gondolkozom vagy egy "G" Astrában, mert suliba járni használnám, meg egy-egy lazulós napon legyen autóm, ne kelljen elkéregetnem a szülők autóját.. :D

És a gáz üzeműeket lesem, mert jóval olcsóbb, mint a benzin, és elvileg egy-két éven belül az Unió kötelezni fogja a tagállamokat, hogy a gázos autókra adókedvezményeket adjanak. Hiszen környezetbarátabb.. stb.. :D

2014. aug. 30. 18:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt tudom tanácsolni, hogy német/japán/koreai/svéd/cseh autót vegyél.
2014. aug. 30. 21:27
 9/9 anonim ***** válasza:
1.6-os, 1.4-es szívó benzin motorral.
2014. aug. 30. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!