Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motoros jogosítványoknál a...

Motoros jogosítványoknál a kw-tömeg arányt hogyan kell érteni: a motor száraz súlya számít, vagy a benzinnel és olajjal feltöltött?

Figyelt kérdés
A törvény egységes az egész EU-ban, de úgy tűnik, az értelmezés nem; Görögországban például a személy súlyát is beleszámolják (!), most olvastam! UK-ban meg -azt írja egy srác- a nedves súly számít, vagyis a benzinnel és olajjal feltöltött. Szerintem nálunk is ez a helyzet, de már nem vagyok biztos benne.

2014. aug. 28. 21:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a sündőrök ha le akarják ellenőrizni, akkor a forgalmiban szereplő saját tömeggel fognak számolni. Akár üresen, akár teli tankal adta meg azt a gyártó. A motorost nem számítják bele, mert akkor minden egyes ellenőrzésnél le kell mérni a motorost, ha pont határon van a súj, az én elméletem szerint meg csak belenéz a forgalmiba, szorozza az adott számoz 0.2-vel és ki is derül, hogy vezetheted-e.
2014. aug. 28. 21:58
 2/4 anonim ***** válasza:
24%
Szerinted... Nem fog egyik sün se számolgatni. Azt se tudják mit hol merre kell számolni. Megnézik a cm3-t és a kw-ot. A többi nem érdekli őket.
2014. aug. 28. 22:03
 3/4 anonim ***** válasza:
MO-n az számít, ami bele van írva a forgalmiba, mint saját tömeg!
2014. aug. 29. 07:03
 4/4 A kérdező kommentje:
#2: még attól is félek, hogy azt se tudják jól! Vagyis sok rendőr még megmaradt ott, hogy A2 az 25kw, meg 0,16 kW/kg.
2014. aug. 29. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!