Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A simsonom kuplung deknijénél...

A simsonom kuplung deknijénél csepeg az olaj a blokkfél kis sérülése miatt. Valahogyan meg lehet szüntetni a szivárgást?

Figyelt kérdés
A sérülést nem én okoztam.
2014. aug. 27. 13:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szakszerű megoldás:

Azt a felületet amin a sérülés van síkba munkálni (csiszolással, marással köszörüléssel) ha van miből. Ha nem lehet anyagveszteség akkor pedig felhegeszteni és úgy síkba munkálni.

Kevésbé szakszerű, de hatékony, gyors és egyszerű megoldás ha a papír tömítés két oldalát bekened tömítő pasztával és így rakod össze.

(persze új tömítést illik ilyenkor használni, valamint a felületet zsírtalanítani)

2014. aug. 27. 14:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az ötletet!Sajnos így vettem a motort,csapágyakat,szimeringeket cseréltem és a deknit a szükségesnél több szerelőpasztával szereltem vissza,reménykedve,hogy megszűnik a szivárgás.De hát nem..
2014. aug. 27. 14:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Nézd meg hogy a felölet síkjából kilóg-e a sorja. Ha igen akkor finoman reszeld le(mert az eltartja a deknit még jobban)

Ha már kifelé nem domborodik akkor pedig alapos zsírtalanítás után szereld össze(fontos hogy a sérülés is tiszta legyen). Papírt nem árt használni (bár anélkül is lehet, ha a hézagolás nem számít).

Kevés pasztát végigkensz rajta. Esetleg a sérülésnél kicsit többet. Aztán felcsavarozod szépen a deknit és vársz egy napot. Aztán mehet bele az olaj.

Nekem a Pannóniámon a blokk van deformálódva(vége hátrafelé túlnyúlik. Túlnyúló részben van a berúgó szerkezet, gondolom egyszer valaki borult vele és az a rész kapott...)

Na de a lényeg hogy ott nekem 1.5-2mm hézag van(!) és ha megfelelően rakom össze pasztával akkor nem ereszt.

2014. aug. 27. 18:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem lóg ki a felület síkjából semmi.Úgy néz ki a sérülés,mint egy 2mm-es kiskanál a blokk kifelé eső részén.Csak nagyon keskeny részen van ott rendes felfekvési felület.Már kísérleteztem vékony,puha alumínium darabot el lapítani benne és használt neki.Most kb.98 %-os a dolog.Kipróbálom azt is amit leírtál.Köszi!
2014. aug. 29. 19:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha nagyon vékony a felület akkor pedig próbáld meg úgy hogy nem húzod rá a deknit rögtön. Bepasztázod, kézzel finoman rányomod aztán ha megszáradt akkor húzod össze.

Ezt a módszert még nem próbáltam. De van aki erre esküszik.

2014. aug. 29. 22:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Megpróbálom ezt a módszert is.Addig kísérletezek,amíg teljesen száraz nem marad a blokkom.Nagyon tud idegesíteni az olaj szivárgás!
2014. aug. 30. 18:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekem olyan tömítő pasztám van,amit felhordás után szappanos vízzel kell el egyengetni.De azt hogyan?Nem nagyon értem.
2014. aug. 30. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!