A simsonom kuplung deknijénél csepeg az olaj a blokkfél kis sérülése miatt. Valahogyan meg lehet szüntetni a szivárgást?
Szakszerű megoldás:
Azt a felületet amin a sérülés van síkba munkálni (csiszolással, marással köszörüléssel) ha van miből. Ha nem lehet anyagveszteség akkor pedig felhegeszteni és úgy síkba munkálni.
Kevésbé szakszerű, de hatékony, gyors és egyszerű megoldás ha a papír tömítés két oldalát bekened tömítő pasztával és így rakod össze.
(persze új tömítést illik ilyenkor használni, valamint a felületet zsírtalanítani)
Nézd meg hogy a felölet síkjából kilóg-e a sorja. Ha igen akkor finoman reszeld le(mert az eltartja a deknit még jobban)
Ha már kifelé nem domborodik akkor pedig alapos zsírtalanítás után szereld össze(fontos hogy a sérülés is tiszta legyen). Papírt nem árt használni (bár anélkül is lehet, ha a hézagolás nem számít).
Kevés pasztát végigkensz rajta. Esetleg a sérülésnél kicsit többet. Aztán felcsavarozod szépen a deknit és vársz egy napot. Aztán mehet bele az olaj.
Nekem a Pannóniámon a blokk van deformálódva(vége hátrafelé túlnyúlik. Túlnyúló részben van a berúgó szerkezet, gondolom egyszer valaki borult vele és az a rész kapott...)
Na de a lényeg hogy ott nekem 1.5-2mm hézag van(!) és ha megfelelően rakom össze pasztával akkor nem ereszt.
Ha nagyon vékony a felület akkor pedig próbáld meg úgy hogy nem húzod rá a deknit rögtön. Bepasztázod, kézzel finoman rányomod aztán ha megszáradt akkor húzod össze.
Ezt a módszert még nem próbáltam. De van aki erre esküszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!