Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csúszna a kuplung?

Csúszna a kuplung?

Figyelt kérdés
van egy 1993 as 1.3 as Seat ibizám és nekem kicsit furcsa hogy ötödikbe már 95 nél a motor 3 ezres fordulaton pörög nekem ez magas kicsit.. lehet hogy csúszik a kuplung vagy elkopott a váltóba valami vagy vezérlés hiba ?

2014. aug. 26. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem veszélyes 1.3-as motornál ez a fordulatszám 95km/h sebességnél. Nekem az 1.2-es Clio is kb így forog.
2014. aug. 26. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
nem, 1.3 motor mit vársz motorkerékpárban jónak számít az 1.3 motor de autóban 2000ccm kezdődik az élet
2014. aug. 26. 12:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Önmagában a sebességhez tartozó fordulatszám nem sokat mond. Lehet, hogy csal a sebességmérőd és nem 95-tel mész. De az is lehet, hogy tök normális a jelenség: a kis szívómotorokkal szerelt autók áttételezése rövid, ötödikben is pörögnek. Akkor van baj, ha ötödikben gázadásra felugrik a fordulatszám, felbőg a motor, de nem megy az autó. Akkor csúszik a kuplung.

Egyébként pedig egy kis logikával rá lehet jönni, hogy az "elkopott a váltóba valami" vagy a "vezérlés hiba", bármit is jelentsen, nem fogja a fenti hibajelenséget produkálni. Attól nem lesz rövidebb sem a végáttétel, sem a sebességfokozat áttétele, hogy valami megadja magát a váltóban vagy hülyeségeket csinál a karburátor vagy ECU.

2014. aug. 26. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Így van, csupán rövid az áttételezése, ami nem feltétlen rossz. Van amelyiknek meg hosszabb, pl. a régi 1.3-as Swift 115-nél pörög 3000-et, mert igen hosszú az 5. benne, cserébe gázadásra teljesen döglötten reagál.
2014. aug. 26. 15:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Az meg a másik, hogy olyan nincsen hogy folyamatosan csúszik. Rakd be 2-es 3-asba és padlózd meg. Ha gyorsan felugrik a fordulatszám, akkor csúszik. Ha 5 ösbe csúszna, akkor szerinted elindulni is nehézkesen tudnál.
2014. aug. 26. 18:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem ez soknak tűnik. 1.8-as Focusom van, 95-nél ötödikben alig 1600-1800-at pörög.
2014. aug. 27. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!