Egy így elhelyezett sportlégszűrőnek mi értelme van? (kép, részletek lenn)
Nézegettem a használt autó hirdetéseket, és találtam egy ilyen régi Polo-t, amin így van elhelyezve a sportlégszűrő: [link]
Ennek van valami értelme? Ha jól látom, a gyári levegőszűrő elé van kötve. Nem fojtja így meg a motort, hogy mindkettő benne van?
Ha kivette, akkor csak gratulálni lehet neki, lévén ott van a direktszűrő mögött a hideg-meleg váltó, tehát időnként szűretlen levegőt szív. :)
Valószínűleg benne van a hagyományos szűrője. Habár elég gagyinak néz ki az a piros kónusz-izé, szóval valószínűleg nem sokat szűrne és így felesleges fojtást jelent, de talán jobb is így, legalábbis annak aki majd megveszi. Ha nincs benne, akkor én érdekességképpen megkérdezném mióta használja így, aztán otthagynám.
Félreértettetek, nem megvenni akarom, még csak nem is tervezek autót venni,. Csak unalomból nézegettem a hirdetéseket (azért Polo-t, mert régen volt a családban :), és ráakadtam erre a képre. Kíváncsivá tett, ezért raktam fel a kérdést.
Szóval akkor azt mondjátok, ez hátrány a motor számára? Két szűrő elvileg túlságosan visszafogja a levegőt, nem?
2 eset lehetséges
az egyik, hogy a gyári helyére ugyanolyan méretű betétet rendelsz, csak szivacsos, és kész, nem kell gányolni
a másik meg ez a megoldás, ha ilyet látsz, nem biztos, hogy teljesen rossz, mert meg lehet csinálni ezzel a módszerrel is jól, de tény, hogy ritka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!