5,5mm-es csavarnak mi értelme van? Miért nem 5-ös vagy 6-os?
A csavaroknál nem a fej, hanem a menet átmérőjét szokás megadni! Csak a példa kedvéért egy M8-as csavarnak régen 14-es, pár éve 13-as, és újabban 12-es hatszög a feje.
Az az 5,5-ös fejű csavar lehet bármekkora: 3-as, 3,5-ös, vagy akár 1/8-os Witworth csavar is.
Szóval mérd meg a menet átmérőjét, vagy vidd el magaddal a csavart a boltba, és ne foglalkozz a fej méretével, mert a menet a lényeg.
Szerintem félre értetted amit írtam. :) A csavar feje 5,5mm, megmértem! 5-ös kulcs kicsi rá, 6-os nagy! Sima 6 lap fejű!
Tehát nem tudom kiszedni!
Ha átjössz, adok neked 5,5-ös dugókulcsot! Van minden rendes készletben.
:)
Az Arrakis-on megtalálsz!
:D
Mikor megláttam először a kérdést, nekem s rögtön az ugrott be a méretről, hogy pont ilyen az autóm (Opel Astra H) pollenszűrőház fedelét tartó csavar feje.
Úgy látszik, nekem rendetlen a dugókulcs készletem, mert alapból nem volt benne ilyen. Elmentem a legközelebb boltba és vettem. Volt vagy 500Ft. Azóta se kellett még másra használnom, csak évente a pollenszűrő cseréjekor kerül elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!