Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki egy Hayabusát vesz első...

Aki egy Hayabusát vesz első motornak, annak kb. mennyi esze lehet? :D

Figyelt kérdés

Haverom most múlt 25 és már rátette a foglalót a motorra.

Álomszép járgány és hatalmas. Ismerem őt, szinte együtt nőttünk fel. De aggódom, mert azért mégis első motor, ráadásul pont egy ekkora :/

De nem lehet lebeszélni róla, a szüleinek semmit nem mond az, hogy hayabusa. Ő azt mondja, hogy tudni fogja kezelni, nem fog elszállni vele. Meg lehet tanulni ekkora motorral közlekedni? Nem hajlandó lemondani róla, mondjuk megértem, mert tényleg nagyon szép. Segítenétek?

2014. aug. 23. 12:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nagy, nehéz, nem a legegyszerűbben megtartható motor. Jól motorozható amúgy, stabil a kanyarba meg kényelmes, nem az a gond, hanem hogy egyrészt véletlen rosz mozdulat és eldobja, a másik meg hogy nehéz önmérsékletet tartani begy ilyennel, pláne ennyi idősen. Nem tudni mennyi motoros tapasztalata van, de ha nem sok az szerintem elég előnyteen helyzet, mert mindenki követ el hibákat ahogy szépen fejlősik a motorozásba, és nagyon sokan esnek is kisebbet, nagyobbat. Van olyan hiba, amit egy GS 500-as suzuki megbocsát, de ez nem pl. Én nemértem azokat akik spórolásból vesznek egyből olyan nagyot, amilyet majd szeretnének. Néháyn 100 ezer ft-ért baszakodnak az éleüket sokkalta jobban kockáztatva.
2014. aug. 23. 23:18
 12/15 Péter002 válasza:

azért nem hiszem, hogy első motornak egy 175 lóerős 240kg os motort kéne választani ami 3 mp alatt van 100 on, függetlenül a sofőr ügyességétől..

első motornak maximum 250-300ccm es motor lenne az igazi de inkább 125ccm azon kell megtanulni motorozni aztán kell feljebb lépkedni.

2014. aug. 27. 23:09
 13/15 anonim ***** válasza:

#12: Semmi gond nincs egy 650-essel sem, ha nem egy teljesítményre kihegyezett, nehezebben kezelhető darab s a sofőr sem egy forrófejű ifjonc... A párom ilyet vett elsőnek, ez neki úgy kitart tizensok évig, egy kicsivel anyagilag bukott volna és sem az Alpokban, sem az M7-esen nem élvezte volna a 125-öst, azt hiszem. Pedig volt egy szimpatikus jelöltje, de szerencsére lebeszélték róla.

Nekem hiperóvatos, ügyetlen kezdőként is érezhetően gyenge a 250-esem bizonyos szitukban, valamennyire türelmes vagyok és a párom úgyis lassan szeret menni, így elviselem, de kisebbel nem lenne jó s nem lenne értelmetlen egy nagyobb. De nem pár évre veszek egy motort, egy ideig tuti ennél maradok. Ha magasabb lennék, én is nagymotorral kezdtem volna, ha túlélem a forgalmi órákat és a jogsit, élesben is el tudok óvatoskodni, amíg belejövök :D

Számomra roppant ésszerű, hogy nagyobbat vesz az ember kezdetnek. Csak ne túl nagyot.

2014. aug. 27. 23:18
 14/15 Speed Freak válasza:
Mint hayabusa/2012es 210 paci/ tulaj nem ajánlom mert a haya harap és apró hibákért is keményen büntet. Nekem ez a második nagymotorom első nagy mocim egy 2002es r1 yamaha volt azt hittem róla hogy gyors de ez egy másik dimenzió... egy kanyarban csak egy picivel jobban meghúzod a szarvát és pápá. Nagyon higgadtnak és észnél kell lenni ennél a masériánál. Viszont nagyon megvagyok vele elégedve alkalmas túrázásra és száguldozásra egyaránt. Imádom a Hayámat.
2014. okt. 2. 18:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Sok.Ésszel is lehet menni vele ráadásul eggy ideig nem kell motort vásárolnia (kis idövel késöbb meg száguldozhat vele nem kell erösebbet venni)!
2015. dec. 24. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!