Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa B - röl mi a...

Opel Corsa B - röl mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Autóvásárlás előtt állok(18éves srác vagyok)első autóm lenne és kinéztem magamnak egy opel corsa B -t olvastam hogy ez az 1000cm3-vel nem nagyon jó előzni,gyenge a motor,néztem videót 22 mp alatt gyorsul 100-ra ez nem valami csábitó,de azért érdekelne,hogy megbizható autó,vagy nem annyira?esetleg milyet ajánlanátok másat?kb 13-1400euró max. Köszönöm szépen a válaszokat!

[link]

2014. aug. 21. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Isminek van,sok az elektromos nyűg vele.
2014. aug. 21. 18:48
 2/6 anonim ***** válasza:

A Corsa-ról nem tudok mit mondani, nem ismerem, nekem még sose volt, a családban sem.

Ellenben az "1000cm3-vel nem nagyon jó előzni,gyenge a motor" dologhoz szeretnék hozzászólni. Én egy Vw Polo II-vel járok lassan 6 éve. Ez is ezres, 45LE-s motor, gyakorlatilag ugyanolyan, mint a B Corsa. Nos, való igaz, nem egy erőgép. De azért leírni sem kell. Igaz, hogy csak 45LE, cserébe viszont nincs 800 kiló. 10 évvel fiatalabb, hasonló kategóriás autó bőven 1 tonna felett van, azokban is sokszor kis ccm-es, 60-70LE-s motor van. A tömeg/LE (vagy LE/tömeg, ahogy tetszik) arány ott se jobb. Szóval azokhoz bátran hasonlíthatod a dolgot.

A gyorsulásról annyit, hogy a kocsim gyári értéke 21 másodperc könyve szerint. Nem tudom, régen hogy mérték németben, de én már 16,5 másodperc alatti 0-100-as sprintet is mértem annak idején, amikor megvettem (friss jogsisként próbálgattam, mit tud a gép). Ez azért nem olyan rossz.

Szóval előzni lehet ezzel is, persze a visszaváltás kötelező, sokszor 2-őt is vissza kell (ami az én négysebességes váltómnál bizony már megugrasztja a fordulatszámot :D ). Összességében elmondható, hogy amíg valaki 70-el megy előtted, és meg akarod előzni, nem gond. 80-ál már hosszabb egyenes szükséges, 90-nél inkább neki se állj. De 90-nél nincs gond, úgyis csak annyival lehet menni. :)

2014. aug. 21. 18:57
 3/6 A kérdező kommentje:
#2 köszönöm szépen,
2014. aug. 21. 23:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mind2őtöknek,csak a hoszabbat olvastam el először.bocsi.:))
2014. aug. 21. 23:47
 5/6 Napkiraly ***** válasza:
Új korában jó volt, eljárt felettük az idő. A műanyag takarók alatt rohad
2014. aug. 22. 20:42
 6/6 A kérdező kommentje:
áh értem,köszi a választ,mindnek rohad vagy nagyon soknak? vagy csak némelyiknek?
2014. aug. 24. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!